K-ryhmän vähittäismyynti kasvoi Kanta-Hämeessä yli 3 %

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 26.10.2023 K-ryhmän vähittäismyynti kasvoi tammi-syyskuussa Kanta-Hämeessä 3,1 % ja myynti oli yhteensä 233,7 miljoonaa euroa (alv 0 %).

Päivittäistavarakaupan myynti oli 148,5 miljoonaa euroa ja se kasvoi 2,0 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 51,9 miljoonalla eurolla. Auto- ja vapaa-ajan kaupan myynnin arvo oli 33,3 miljoonaa euroa ja se kasvoi 28,1 %.

”K-ryhmän myynnin kasvu jatkui Kanta-Hämeessä markkinatilanteeseen suhteutettuna vahvana”, kommentoi lukuja Keskon Etelä-Suomen aluejohtaja Mika Sivula. ”Päivittäistavarakaupan kaupoista myynti kehittyi parhaiten K-Citymarketeissa. Autokaupassa myynnin yli 33 % kasvu kertoo autojen saatavuuden parantuneen ja toimitusaikojen lyhentyneen. Myös vaihtoautokauppa on kehittynyt vahvasti”, Sivula luonnehtii.

”Talouden alavire ja kuluttajien varovaisuus näkyvät rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynneissä, jotka kuitenkin ovat säilyneet korkealla tasolla. Tämä kertoo, että julkisuuden synkistä puheista ja erityisesti asuinrakentamisen alakulosta huolimatta kokonaisuutena katsoen edelleen rakennetaan runsaasti”, Sivula jatkaa.

K-ryhmä jatkaa edelleen kauppapaikkaverkostonsa kehittämistä Kanta-Hämeen alueella tutkimalla uusia kauppapaikkoja sekä kehittämällä nykyisiä kauppoja. Esimerkiksi Forssan K-Citymarketissa on käynnissä laaja valaisinten uudistamiseen liittyvä remonttihanke.

Keskon aluejohtajana Kanta-Hämeessä aloittaa 1.11. Janne Virtanen, jonka alueeseen kuuluvat Kanta- ja Päijät-Hämeen lisäksi Varsinais-Suomi ja Ahvenanmaa. Aluejohtaja Mika Sivula hoitaa jatkossa K-ryhmän asioita pääkaupunkiseudun, Uudenmaan ja Kymenlaakson alueilla.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös