K-ryhmän päivittäistavarakaupan myynti kasvoi Satakunnassa liki 4 %

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 26.10.2023 K-ryhmän vähittäismyynti oli tammi-syyskuussa Satakunnassa 303,4 miljoonaa euroa (alv 0 %) ja se kasvoi 0,8 %.

Päivittäistavarakaupan myynti kasvoi 3,8 % ja myyntieurot olivat 215,7 miljoonaa euroa. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti oli 70,0 miljoonaa euroa. Auto- ja vapaa-ajan kaupan myynnin arvo oli 17,7 miljoonaa euroa ja se kasvoi 19,0 %.

Kespron operoimassa Foodservice-markkinassa Satakunnassa ravintolatukun kauppa on käynyt hyvin alkuvuonna.

”K-Citymarket-, K-Supermarket- ja K-Market-ketjujen kaupat ovat pärjänneet kovassa kilpailussa ja hankalassa suhdannetilanteessa”, Keskon Länsi-Suomen aluejohtaja Jari Alanen kommentoi lukuja.

”Talouden alavire ja kuluttajien varovaisuus näkyvät rakentamisen ja talotekniikan kaupassa mutta tammi-syyskuun myynti on silti kelpo suoritus haastavassa markkinassa. Toivomme lähiaikoina positiivisia signaaleja, että saataisiin kuluttajien luottamus nousuun. Sillä olisi merkittävä vaikutus laajalla rintamalla”, sanoo Jari Alanen. ”Autokaupassa saatavuus on parantunut ja toimitusajat lyhentyneet. Tämä näkyy autokaupan myynnin kasvuluvussa, joka on maakunnassa yli 34 %.”

Satakunnan alueella tänä vuonna Porissa avatut K-Market Luoto ja K-Supermarket Karjaranta ovat aloittaneet vahvasti. Raumalla uuden K-Supermarket Sinkokadun rakennustyöt on aloitettu.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös