K-ryhmän päivittäistavarakaupan myynti kasvoi Pirkanmaalla 4,7 %

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 26.10.2023 K-ryhmän vähittäismyynti oli tammi-syyskuussa Pirkanmaalla yhteensä 777,1 miljoonaa euroa (alv 0 %) ja se kasvoi 2,9 %.

Päivittäistavarakaupan myynti kasvoi 4,7 % ja myyntieurot olivat 547,2 miljoonaa euroa. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti kävi 143,0 miljoonalla eurolla. Auto- ja vapaa-ajan kaupan myynnin arvo oli 86,8 miljoonaa euroa ja se kasvoi 15,1 %.

Kespron operoimassa Foodservice -markkinassa Pirkanmaalla kauppa on käynyt alkuvuonna odotusten mukaisesti kuitenkin kasvun painottuessa vahvemmin alkuvuoteen.

”Päivittäistavarakaupan myynnin kasvuun voi olla tyytyväinen kovassa kilpailussa ja hankalassa suhdannetilanteessa. Kaikki ketjut ovat kehittäneet myyntiään, parhaiten K-Supermarket-ketjun kaupat ja Neste K-asemat”, kommentoi lukuja Keskon Länsi-Suomen aluejohtaja Jari Alanen.

”Rakentamisen vähentyminen ja kuluttajien varovaisuus näkyvät selvästi rakentamisen ja talotekniikan sekä vapaa-ajan kaupassa mutta tammi-syyskuun myynti on silti kelpo suoritus haastavassa markkinassa. Toivomme lähiaikoina positiivisia signaaleja, että saataisiin kuluttajien luottamus nousuun. Sillä olisi merkittävä vaikutus laajalla rintamalla”,  Alanen jatkaa. ”Autokaupassa saatavuus on parantunut ja toimitusajat lyhentyneet. Tämä näkyy autokaupan myynnin kasvuluvussa, joka on maakunnassa liki 24 %.”

Uusi K-Supermarket Tammela Stadion avataan marraskuussa Tampereella. Uuden terminaalin rakennustyöt jatkuvat Tampereella Ruskossa. K-Citymarket Pirkkalassa on alkanut mittava julkisivuremontti. Sastamalassa Häijään Säästömarket avautuu vuoden vaihteessa K-Marketina ja uusi K-Market on rakentumassa Meijerirantaan.

”K-Citymarketien isot uudistukset on saatu hyvälle mallille ja seuraava laajennus sekä uudistus alkaa tulevan talven aikana Ylöjärven K-Citymarketissa. Kaikkien ketjujen osalta uudistustahtia tiivistetään edelleen”, kertoo Jari Alanen.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös