K-ryhmän päivittäistavarakaupan myynti kasvoi lähes 4 % Pohjois-Suomen alueella

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 28.4.2023 K-ryhmän vähittäismyynti alkuvuonna (1-3.2023) oli Keskon Pohjois-Suomen alueella yhteensä 350,6 miljoonaa euroa (alv 0 %) ja se kasvoi 0,5 %. Päivittäistavarakaupan myynti oli 253,7 miljoonaa euroa ja se kehittyi 3,9 %. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti oli 96,8 miljoonaa euroa.

Keskon Pohjois-Suomen alueeseen kuuluvat Pohjois-Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa, Lappi ja Kainuu.

”Päivittäistavarakaupan kehitykseen voi olla tyytyväinen”, kommentoi myyntilukuja Keskon Pohjois-Suomen aluejohtaja Jari Saarinen. ”Kaikki ruokakaupan ketjut ovat hyvällä kehityksellä.”

Päivittäistavarakauppaa leimaa edelleen kuluttajien varovaisuus ja hintatietoisuus, joka näkyy edullisempien tuotteiden ja tarjousten kasvavana merkityksenä. Ravintoloissa syöminen on kuitenkin vuoden takaisesta selvästi vilkkaampaa, joka näkyy Kespron noin 30 prosentin myynninkasvuna alueella.

Pohjois-Pohjanmaa

K-ryhmän myynti maakunnassa oli yhteensä 183,9 miljoonaa euroa. Päivittäistavarakaupan myynti oli 123,3 miljoonaa euroa ja se kasvoi 3,3 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 60,5 miljoonalla eurolla.

Pohjois-Pohjanmaalla on meneillään runsaasti kauppapaikkahankkeita. Huhtikuussa on avattu Oulussa K-Market Valjaspuisto ja Onninen Express. Oulun K-Supermarket Toppilan laajennuksen ja uudistuksen valmistumista juhlittiin eilen. Kesäkuussa Oulussa avataan uudet K-Market Asemantorni ja K-Supermarket Knuutilankangas. Syksyllä avautuvat Kespron noutotukku ja K-Auton vaihtoautokeskus.

Lapissa päivittäistavarakaupan kehitys oli valtakunnan paras

Lapissa päivittäistavarakaupan kehitys oli valtakunnan paras, 7,0 %. Myynti oli 96,2 miljoonaa euroa. Koko K-ryhmä vähittäismyynti oli maakunnassa yhteensä 118,2 miljoonaa euroa. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 22,0 miljoonalla eurolla.

Sallassa avattiin helmikuussa uusi K-Market. Torniossa on meneillään K-Market Olavinlinnan sisäinen laajennus. K-Supermarket Kittilän avaus siirtyi heinäkuulle.

Kainuu

K-ryhmän vähittäismyynti Kainuussa oli yhteensä 26,3 miljoonaa euroa. Päivittäistavarakaupassa myynti oli 21,5 miljoonaa euroa. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 4,8 miljoonalla eurolla.

Paltamossa on rakenteilla uusi K-Market ja se avataan syksyllä.

Keski-Pohjanmaa

Myynti maakunnassa oli yhteensä 22,2 miljoonaa euroa. Päivittäistavarakaupan myynti oli 12,7 miljoonaa euroa. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 9,5 miljoonalla eurolla.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös