K-ryhmän myynti Pohjois-Karjalassa oli alkuvuonna 60,9 miljoonaa euroa

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 28.4.2023 K-ryhmän vähittäismyynti oli Pohjois-Karjalassa alkuvuonna (1-3.2023) yhteensä 60,9 miljoonaa euroa (alv 0 %) ja se kasvoi 1,6 %.

Päivittäistavarakaupan myynti oli 40,5 miljoonaa euroa ja se kehittyi 0,2 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 14,3 miljoonalla eurolla ja se oli plussalla 2,3 %. Autokaupan myynnin arvo oli 6,1 miljoonaa euroa ja se kasvoi 9,2 %.

Päivittäistavarakauppaa leimaa edelleen kuluttajien varovaisuus ja hintatietoisuus, joka näkyy edullisempien tuotteiden ja tarjousten kasvavana merkityksenä. Ravintoloissa syöminen on kuitenkin vuoden takaisesta selvästi vilkkaampaa, joka näkyy Kespron vahvana myynninkasvuna alueella. Rakentamisen ja talotekniikan myynnin kasvun merkittävänä tekijänä voidaan nähdä vihreä siirtymä.

”Kulunut talvi on saanut ihmiset etsimään esimerkiksi energian tuotantoon ja säästöön liittyviä ratkaisuja. Aurinkopaneelit ja lämpöpumput tekevät edelleen hyvin kauppaansa”, aluejohtaja Jere Penttilä kertoo.

Erityisen voimakasta alkuvuonna on ollut autokaupan kasvu. ”Uusien autojen saatavuus on parantunut merkittävästi ja toimitusajat ovat lyhentyneet. Nyt on hyvä aika käydä tutustumassa uusiin automalleihin”, Penttilä kannustaa.

Joensuun keskustassa remontoidaan K-Citymarketia ja työt etenevät suunnitellusti.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös