K-ryhmän myynti oli Keski-Suomessa alkuvuonna 90,8 miljoonaa euroa

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 28.4.2023 K-ryhmän kokonaismyynti oli alkuvuonna (1-3.2023) Keski-Suomessa 90,8 miljoonaa euroa ja se kasvoi 0,9 %.

Päivittäistavarakaupan myynti oli 64,3 miljoonaa euroa ja se kehittyi 1,1 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 26,5 miljoonalla eurolla ja se oli plussalla 0,4 %.

”Tämän hetken markkinatilanteessa voi olla tyytyväinen siihen, että molemmilla toimialoilla oli hieman myynnin kasvua”, kommentoi lukuja Keskon Itä- ja Keski-Suomen aluejohtaja Jere Penttilä.

Päivittäistavarakauppaa leimaa edelleen kuluttajien varovaisuus ja hintatietoisuus, joka näkyy edullisempien tuotteiden ja tarjousten kasvavana merkityksenä. Ravintoloissa syöminen on kuitenkin vuoden takaisesta selvästi vilkkaampaa, joka näkyy Kespron noin 26 prosentin myynninkasvuna alueella. Rakentamisen ja talotekniikan myynnissä näkyy vihreä siirtymä.

”Kulunut talvi on saanut ihmiset etsimään esimerkiksi energian tuotantoon ja säästöön liittyviä ratkaisuja. Aurinkopaneelit ja lämpöpumput tekevät edelleen hyvin kauppaansa”, Penttilä jatkaa.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös