K-ryhmän myynti oli alkuvuonna Pohjois-Savossa 105,2 miljoonaa euroa

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 28.4.2023 K-ryhmän vähittäismyynti oli alkuvuonna (1-3.2023) Pohjois-Savossa yhteensä 105,2 miljoonaa euroa (alv 0 %).

Päivittäistavarakaupan myynti oli yhteensä 66,5 miljoonaa euroa ja se kasvoi 2,4 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 30,3 miljoonalla eurolla. Autokaupan myynnin arvo oli 8,3 miljoonaa euroa ja se kasvoi 16,4 %.

”Päivittäistavarakaupan ketjuista myyntiään kehitti parhaiten K-Supermarket, liki 10 %”, kommentoi lukuja aluejohtaja Jere Penttilä.

Päivittäistavarakauppaa leimaa edelleen kuluttajien varovaisuus ja hintatietoisuus, joka näkyy edullisempien tuotteiden ja tarjousten kasvavana merkityksenä. Ravintoloissa syöminen on kuitenkin vuoden takaisesta selvästi vilkkaampaa, joka näkyy Kespron vahvana myynninkasvuna alueella. Rakentamisen ja talotekniikan myynnissä näkyy vihreä siirtymä.

”Kulunut talvi on saanut ihmiset etsimään esimerkiksi energian tuotantoon ja säästöön liittyviä ratkaisuja. Aurinkopaneelit ja lämpöpumput tekevät edelleen hyvin kauppaansa”, aluejohtaja Jere Penttilä kertoo.

Erityisen voimakasta alkuvuonna on ollut autokaupan kasvu. ”Uusien autojen saatavuus on parantunut merkittävästi ja toimitusajat ovat lyhentyneet. Nyt on hyvä aika käydä tutustumassa uusiin automalleihin”, Penttilä kannustaa.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös