K-ryhmän myynti oli alkuvuonna Etelä-Savossa 48,6 miljoonaa euroa

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 28.4.2023 K-ryhmän vähittäismyynti oli alkuvuonna (1-3.2023) Etelä-Savossa yhteensä 48,6 miljoonaa euroa (alv 0 %) ja se kasvoi 2,8 %.

Päivittäistavarakaupan myynti on 35,9 miljoonaa euroa ja se kasvoi 2,3 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 12,6 miljoonalla eurolla ja se oli plussalla 4,3 %.

”Olen tyytyväinen, että molempien toimialojen myynnit kasvoivat”, kommentoi lukuja aluejohtaja Jere Penttilä. ”K-Citymarket-ketjun kauppojen myynti kehittyi yli 10 %.”

Päivittäistavarakauppaa leimaa edelleen kuluttajien varovaisuus ja hintatietoisuus, joka näkyy edullisempien tuotteiden ja tarjousten kasvavana merkityksenä. Ravintoloissa syöminen on kuitenkin vuoden takaisesta selvästi vilkkaampaa, joka näkyy Kespron vahvana myynninkasvuna alueella. Rakentamisen ja talotekniikan myynnin kasvun merkittävänä tekijänä voidaan nähdä vihreä siirtymä.

”Kulunut talvi on saanut ihmiset etsimään esimerkiksi energian tuotantoon ja säästöön liittyviä ratkaisuja. Aurinkopaneelit ja lämpöpumput tekevät edelleen hyvin kauppaansa”, aluejohtaja Jere Penttilä kertoo.

Puumalassa uuden K-Marketin maanrakennustyöt ovat käynnistyneet ja Mikkelin Rokkalassa avautuu uudistettu K-Supermarket toukokuussa.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös