K-ryhmän myynti kehittyi alkuvuonna Pirkanmaalla 5,3 %

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 28.4.2023 K-ryhmän vähittäismyynti kehittyi alkuvuonna (1-3.2023) Pirkanmaalla 5,3 % ja se oli 235,6 miljoonaa euroa (alv 0 %).

Päivittäistavarakaupan myynti oli 167,2 miljoonaa euroa ja se kasvoi 3,6 %. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti kävi 47,1 miljoonalla eurolla ja se oli plussalla 2,2 %. Autokaupan myynnin arvo oli 21,3 miljoonaa euroa ja se kehittyi 30,1 %.

”Päivittäistavarakaupan ketjuista parhaiten myynti kävi K-Supermarket-ketjussa ja Neste K:ssa, jossa myynti on päässyt hyvään vauhtiin koronan jälkeen”, kertoo Keskon Länsi-Suomen aluejohtaja Jari Alanen. ”Pirkanmaan kasvu ja kehitys näkyy myös rakentamisen ja talotekniikan luvuissa.”

Päivittäistavarakauppaa leimaa edelleen kuluttajien varovaisuus ja hintatietoisuus, joka näkyy edullisempien tuotteiden ja tarjousten kasvavana merkityksenä. Ravintoloissa syöminen on kuitenkin vuoden takaisesta selvästi vilkkaampaa, joka näkyy ravintolatukku Kespron yli 30 prosentin myynninkasvuna alueella. Rakentamisen ja talotekniikan myynnin kasvun merkittävänä tekijänä voidaan nähdä vihreä siirtymä.

”Kulunut talvi on saanut ihmiset etsimään esimerkiksi energian tuotantoon ja säästöön liittyviä ratkaisuja. Aurinkopaneelit ja lämpöpumput tekevät edelleen hyvin kauppaansa”, aluejohtaja Jari Alanen kertoo.

”Autokaupan alkuvuoden kehitys on kovalla tasolla, yli 30 %. Autojen tilauskanta jatkuu edelleen vahvana ja saatavuus on parantunut merkittävästi”, Alanen jatkaa. ”Päivittäistavarakauppa saa lisää vauhtia, kun sekä Lielahden että Linnainmaan Citymarketien mittavat uudistukset valmistuvat kesällä ja syksyllä avataan uusi K-Supermarket Tammelan stadionin yhteyteen.”


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös