K-ryhmän kokonaismyynti oli alkuvuonna Satakunnassa yli 100 miljoonaa euroa

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 28.4.2023 K-ryhmän myynti oli alkuvuonna (1-3.2023) Satakunnassa 101,1 miljoonaa euroa (alv 0 %).

Päivittäistavarakaupan myynti (sis. Kespron myynnin) oli 73,0 miljoonaa euroa. Rakentamisen ja talotekniikan myyntieurot olivat 22,7 miljoonaa. Autokaupan myynnin arvo oli 3,9 miljoonaa euroa ja se oli plussalla 60,9 %.

”Päivittäistavarakaupan myynti oli mukavasti plussalla ja sitä tukevat tämän vuoden avaukset K-Market Luoto ja K-Supermarket Karjaranta”, kommentoi myyntilukuja Keskon Länsi-Suomen aluejohtaja Jari Alanen. ”Autokaupan alkuvuoden kehitys on kovalla tasolla, yli 60 %. Uusien autojen toimitustilanne on selkeästi parantunut ja samalla vaihtoautojen kauppa on käynyt hyvin”, Alanen jatkaa.

Päivittäistavarakauppaa leimaa edelleen kuluttajien varovaisuus ja hintatietoisuus, joka näkyy edullisempien tuotteiden ja tarjousten kasvavana merkityksenä. Ravintoloissa syöminen on kuitenkin vuoden takaisesta selvästi vilkkaampaa, joka näkyy Kespron vajaan 30 prosentin myynninkasvuna alueella. Rakentamisen ja talotekniikan myynnin kasvun merkittävänä tekijänä voidaan nähdä vihreä siirtymä.

”Kulunut talvi on saanut ihmiset etsimään esimerkiksi energian tuotantoon ja säästöön liittyviä ratkaisuja. Aurinkopaneelit ja lämpöpumput tekevät edelleen hyvin kauppaansa”, aluejohtaja Jari Alanen kertoo.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös