K-ryhmän kokonaismyynti kasvoi Päijät-Hämeessä 4,4 %

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 28.4.2023 K-ryhmän myynti kasvoi alkuvuonna (1-3.2023) Päijät-Hämeessä 4,4 % ja oli 79,1 miljoonaa euroa (alv 0 %).

Päivittäistavarakaupan myynti oli 50,6 miljoonaa euroa ja se kehittyi 3,5 %. Rakentamisen ja talotekniikan myynti oli 18,7 miljoonaa euroa. Autokaupan myynnin arvo oli 9,8 miljoonaa euroa ja se kehittyi 33,6 %.

”Kokonaiskehitykseen voi olla tyytyväinen tässä markkinatilanteessa. Erityisesti autokauppa on päässyt hyvään vauhtiin autojen saatavuuden parantuessa”, kommentoi myyntilukuja Etelä-Suomen aluejohtaja Mika Sivula. ”Päivittäistavarakaupoista K-Market-ketju on kehittänyt parhaiten myyntiään yli 10 %:lla.”

Päivittäistavarakauppaa leimaa edelleen kuluttajien varovaisuus ja hintatietoisuus, joka näkyy edullisempien tuotteiden ja tarjousten kasvavana merkityksenä. Ravintoloissa syöminen on kuitenkin vuoden takaisesta selvästi vilkkaampaa, joka näkyy Kespron liki 60 prosentin myynninkasvuna alueella. Rakentamisen ja talotekniikan myynneissä näkyy vihreä siirtymä.

”Kulunut talvi on saanut ihmiset etsimään esimerkiksi energian tuotantoon ja säästöön liittyviä ratkaisuja. Aurinkopaneelit ja lämpöpumput tekevät edelleen hyvin kauppaansa”, aluejohtaja Mika Sivula kertoo.

Erityisen voimakasta alkuvuonna on ollut autokaupan kasvu. ”Uusien autojen saatavuus on parantunut merkittävästi ja toimitusajat ovat lyhentyneet. Nyt on hyvä aika käydä tutustumassa uusiin automalleihin”, Sivula kannustaa.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös