K-ryhmän kokonaismyynti kasvoi alkuvuonna Uudellamaalla 5,0 %

K-RYHMÄ ALUTIEDOTE 28.4.2023 K-ryhmän vähittäismyynti oli alkuvuonna (1-3.2023) Uudellamaalla yhteensä 212,0 miljoonaa euroa (alv 0 %) ja se kasvoi 5,0 %.

Keskon Uudenmaan alueeseen kuuluu Uudenmaan maakunta pois lukien Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen.

Päivittäistavarakaupan myynti oli 166,5 miljoonaa euroa ja se kasvoi 0,2 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 37,6 miljoonalla eurolla ja se kasvoi 27,4 %. Autokaupan myynnin arvo oli 7,9 miljoonaa euroa ja se oli plussalla 29,7 %.

”Tämän hetken markkinatilanteessa voi olla tyytyväinen, että kaikki toimialat kehittivät myyntiään”, kommentoi lukuja aluejohtaja Laura Rissanen.

Päivittäistavarakauppaa leimaa edelleen kuluttajien varovaisuus ja hintatietoisuus, joka näkyy edullisempien tuotteiden ja tarjousten kasvavana merkityksenä. Ravintoloissa syöminen on kuitenkin vuoden takaisesta selvästi vilkkaampaa, joka näkyy Kespron liki 60 prosentin myynninkasvuna alueella. Rakentamisen ja talotekniikan myynnin kasvun merkittävänä tekijänä voidaan nähdä vihreä siirtymä.

Keskon Uudenmaan alueella kaikki toimialat ovat kehittäneet myyntiään. Erityisesti rakentamisen ja talotekniikan sekä autokaupan myynneissä kasvu on ollut vahvaa.

”Kulunut talvi on saanut ihmiset etsimään esimerkiksi energian tuotantoon ja säästöön liittyviä ratkaisuja. Aurinkopaneelit ja lämpöpumput tekevät edelleen hyvin kauppaansa”, aluejohtaja Mika Sivula kertoo.

Autokauppa kasvoi myös alkuvuonna voimakkaasti. ”Uusien autojen saatavuus on parantunut merkittävästi ja toimitusajat ovat lyhentyneet. Nyt on hyvä aika käydä tutustumassa uusiin automalleihin”, Sivula kannustaa.

Kesko jatkaa kauppapaikkaverkostonsa kehittämistä Uudellamaalla lukuisten hankkeiden myötä. Esimerkiksi Loviisan Kuningattarenrantaan asuntomessualueen porteille valmistuu uusi K-Market tänä kesänä ja Porvoon Länsirannan K-Citymarket-hanke on rakennuslupavaiheessa.

Laura Rissanen on Itä-Uudenmaan alueen aluejohtaja ja Mika Sivula Keski- ja Länsi-Uusimaan aluejohtaja.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös