K-Rauta ennustaa: tässä suosituimmat kesäkukkalajit tänä kesänä

K-RAUDAN LEHDISTÖTIEDOTE 10.5.2023 Suomalaisten kiinnostus kesäkukkiin kiihtyi koronavuosina, ja kesäkukkien myynti näyttää koronan jälkeen jääneen pysyvästi korkeammalle tasolle. Tämän kesän suosikkikukaksi K-Rauta ennustaa tuttuakin tutumman pelargonin erikoislajikkeita. Lisäksi suosiota ennakoidaan koristeheinille, punahatulle ja erilaisille hopealehtisille kasveille. Myös kesäkukkien kasvatus siemenistä kiinnostaa kuluttajia yhä enemmän.

K-Raudan myyntidata* näyttää, että suomalaiset siirtyvät kesäkukkakaupoille huhtikuussa, ja kiinnostus kiihtyy touko-kesäkuussa. Siemeniä ja kukkasipuleita puolestaan ostetaan jo alkuvuoden kuukausina, ja suosio kasvaa edelleen maalis-toukokuussa.

”Koronavuosina kiinnostus kasveihin ja pihaan kasvoi. Kesäkukkien myynti näyttää koronan jälkeen jääneen pysyvästi korkeammalle tasolle”, tuoteryhmäpäällikkö Outi Lehto K-Raudasta sanoo.

Pelargonien suosio kasvaa — taustalla helppohoitoisuus

”Pitkän ajan suosikkeja K-Raudoissa ovat muun muassa orvokit, erilaiset kesäkukka-amppelit, pelargonit, marketat, hortensiat sekä erilaiset köynnökset kuten mustasilmäsusanna”, Lehto kertoo.

”Pelargonien erikoislajikkeiden, esimerkiksi Mårbacka-lajikkeen, suosion ennustamme kasvavan entisestään tänä kesänä. Pelargonin suosion taustalla voi olla se, että se on yksi helppohoitoisimmista kesäkukista”, Lehto arvioi.

Myös koristeheinät ovat kasvattaneet suosiotaan Suomessa.

”Ulkomailla koristeheinät ovat olleet käytössä jo pitkään. Koristeheinillä saa lisättyä näyttävyyttä ja vaihtelua istutuksiin”, Lehto kertoo.

“Ennustamme, että loppukesällä nousua tekevät punahattu ja erilaiset hopealehtiset kasvit, jotka ovat suosittuja ruukkuistutuksissa. Ne tuovat kontrastia vihreälehtisten tai värillisten kukkien kanssa.”

Kesäkukkien kasvattaminen siemenistä lisääntynyt

Suomalaiset kasvattavat kesäkukkia enenevässä määrin siemenistä.

”Itse kasvattaminen antaa mahdollisuuden nähdä oman käden jälki. Kukkia voi kylvää myös ruukkuihin ja lavakauluksiin, jolloin suurempaa kukkaniittyä tai kukkapenkkiä ei välttämättä tarvita”, Lehto kertoo. Siemenistä kasvatetaan muun muassa ryhmäsamettikukkaa, krassia, auringonkukkaa ja keijunmekkoa. ”Yhtenä trendinä somessa on jo pari vuotta ollut kasvattaa ruukussa popcornin jyvistä näyttävä, isokokoinen vihreä koristekasvi puutarhaan tai terassille. Tätä testaan itsekin tänä keväänä.”

Myös leikkokukkien kasvattamisen suosion odotetaan kasvavan. Leikkokukkia voi kasvattaa sekä siemenistä että taimista. Niillä saa edullisesti näyttävyyttä pihaan tai parvekkeelle. ”Leikkokukkien kasvattaminen on helppoa, koska monien lajien kasvatus onnistuu myös ruukussa. Leikkokukkien kasvatus hyödyttää myös pölyttäjiä kukkivien kukkiensa ansiosta”, Lehto kertoo.

Valtaosa K-Raudoissa myytävistä kesäkukista kotimaisia

Kotimaisuusaste yllättää usein asiakkaat K-Raudoissa. ”Valtaosa K-Raudoissa myytävistä kesäkukista on kotimaisia”, Lehto sanoo. K-Rautojen kesäkukat toimitetaan kotimaisilta viljelmiltä eri puolilta Suomea. ”Päävalikoima tulee isoilta viljelmiltä ja lisäksi täydennystoimituksia toimitetaan lähipuutarhoilta. Kotimaisten puutarhojen etuna on kukkien tuoreus ja nopeat toimitukset”, Lehto kertoo.

* Lähde: K-Raudan myyntidata 2019-2022

Lisätietoja K-Raudan verkkosivuilla:

Ohjeita pihanhoitoon ja vinkkejä pihalla viihtymiseen: https://www.k-rauta.fi/inspiraatio-ja-ohjeet/piha

K-Raudan Pihalla-lehden teemoja ovat mm. terassit, kesäkeittiöt, piharakentaminen, ulkomaalaus, pihanhoito ja mökin energiaratkaisut: https://viewer.ipaper.io/kesko/k-rauta/2023/pihalla-2023/

Lisätietoja:

K-ryhmän viestintä, puh. +358 1053 50200, viestinta@kesko.fi  


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös