Hyvinkään logistiikkakeskukseen rakennetaan oma aurinkovoimala – aurinkopaneelipuisto takaa päästöttömän energiantuotannon

Hyvinkäälle Onnisen ja K-Auton käyttöön tulevaan logistiikkakeskukseen rakennetaan oma aurinkovoimala. Päästöttömän energiantuotannon varmistaa 6 400 m2 alueelle sijoitettavat aurinkopaneelit, jotka toimitetaan Onnisen laajasta valikoimasta. 

Kesko on aloittanut Hyvinkään logistiikkakeskuksen rakennustyöt lokakuussa 2022. Uusi Hyvinkään logistiikkakeskus valmistuu vaiheittain vuosien 2025–2030 aikana ja on alkuvaiheessa kooltaan yli 80 000 neliömetriä.  

Vastuullisuus näkyy Hyvinkään logistiikkakeskushankkeessa monella tapaa. Kaikki logistiikkakeskuksessa käytettävä sähkö tulee olemaan täysin uusiutuvaa. Rakennuksen päälämmitysmuotona tullaan hyödyntämään maalämpöä. Lisäksi logistiikkakeskuksen tontille rakennetaan oma aurinkovoimala. 

Aurinkovoimalalle varataan noin 6 400 m2 alue tontin lounaiskulmasta, jonne rakennetaan aurinkopaneelipuisto.  

”Suunnitellun aurinkovoimalan vuosituotantoarvio on 630 MWh, mikä vastaa noin 35 omakotitalon vuosikulutusta. Kaikki aurinkovoimalalla tuotettu energia voidaan täysimääräisesti hyödyntää tulevassa logistiikkakeskuksessa”, kertoo Arto Koivisto, Onnisen uusiutuvan energian tuotteiden hankinnasta ja liiketoiminnasta vastaava johtaja. 

Aurinkovoimalaan tulevat aurinkopaneelit, telinejärjestelmä, tarvikkeet niiden kytkentään ja kiinnitykseen sekä invertterit toimitetaan Onnisen laajasta valikoimasta.  

”Onnisella on Suomen laajin valikoima aurinkosähköjärjestelmiä erilaisiin tarpeisiin, joten meille oli luonnollista panostaa logistiikkakeskuksen energiansaannissa myös aurinkovoimaan. Vihreän siirtymän edistämiseen liittyvät energiaratkaisut ja tuotteet ovat jo nyt merkittävässä roolissa Onnisella. Logistiikkakeskusinvestoinnilla varaudumme kasvuun myös tulevaisuudessa. Kun uusi logistiikkakeskus valmistuu, lisääntyy varastointikapasiteettimme merkittävästi ja pystymme entistä tehokkaammin varastoimaan ja toimittamaan esimerkiksi juuri aurinkosähköjärjestelmiä asiakkaillemme kaikkialle Suomeen”, kommentoi Martti Forss, Onninen Suomen ja Baltian toimitusjohtaja. 

Taustalla kunnianhimoiset hiilineutraalisuustavoitteet 

K-ryhmä on jo aiemmin investoinut aurinkovoimaan rakennuttamalla yli 40 aurinkovoimalaa kauppojensa ja varastojensa katoille. Vuonna 2022 K-ryhmän aurinkovoimalat tuottivat yhteensä 7,7 GWh sähköä kauppojen ja varastojen omaan käyttöön.   

K-ryhmän tavoitteena on olla hiilineutraali vuonna 2025. Päästöjä vähennetään systemaattisesti siten, että oma toiminta ja kuljetukset ovat päästöttömiä vuoteen 2030 mennessä. Keskeisimmät toimenpiteet Hiilineutraali K -tavoitteeseen pääsemiseksi ovat kiinteistöjen ja kauppojen energiatehokkuuden parantaminen, päästöttömien energialähteiden käyttäminen sekä fossiilisten kuljetuspolttoaineiden korvaaminen biopolttoaineilla. 


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös