Forssan K-Citymarketiin vaihdetaan 2000 uutta led-valaisinta

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 15.9.2023 Forssan K-Citymarketissa on meneillään valaisinremontti, jossa koko kiinteistön alueelle vaihdetaan kaikki valaisimet energiatehokkaisiin led-valaisimiin. K-kauppiaana on Mikko Virtanen.

”Osana tavoitettaan olla hiilineutraali vuonna 2025 K-ryhmä etsii koko ajan uusia keinoja parantaakseen noin 1 800 kauppansa energiatehokkuutta. Vanhojen loisteputkivalaisinten uusiminen ledivaloihin on yksi tehokkaimmista sähkönsäästötoimista, sillä ledien avulla voidaan säästää jopa 50–60 % sähköä”, Keskon Etelä-Suomen aluejohtaja Mika Sivula kertoo.

K-Citymarket Forssa on avattu 2001 ja viimeisin suurempi remontti on siellä tehty 2009. ”Kauppaa on koko ajan uudistettu pala kerrallaan ja ajan vaatimusten mukaisesti. Nyt vuorossa on valaistus”, kauppias Mikko Virtanen kertoo.

Valaistuksen vaihto on aloitettu jo piha-alueelta ja takatiloista ja koskee koko kauppakeskus Kutomoa. Työt siirtyvät ensi viikolla myymälän puolelle ja uudet valot toimivat kaikkialla marraskuun loppuun mennessä. Valaisimia vaihtuu kaikkiaan noin 2000 kappaletta. ”Valaistuksen vaihto myymälän puolella tapahtuu yöaikaan, että se ei häiritse asiakkaitamme”, kauppias-Mikko lupaa.

Kiinteistön energiankulutus pienenee yli 20 %

”Uudella valaistuksella valon ja kirkkauden määrä kaupassa lisääntyy”, sanoo kauppias. ”Uusien valaisimien myötä koko kiinteistön energiankulutus pienenee yli 20 % ja vähentää energian tarvetta 750 000 kWh, joka vastaa noin 40 sähkölämmitteisen omakotitalon vuosikulusta.”

Valaisinremontissa pääurakoitsijana toimii paikallinen Sähköasennus Karppelin. Koko kauppakeskus Kutomon sähkö hankitaan Ankkuri-Energialta, joka toimittaa pelkästään päästötöntä energiaa.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös