Etelä-Pohjanmaalla päivittäistavarakaupan myynti kasvoi 4,4 %

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 26.10.2023 Etelä-Pohjanmaalla K-ryhmän vähittäismyynti oli tammi-syyskuussa yhteensä 181,8 miljoonaa euroa (alv 0 %).

Päivittäistavarakaupan myynti kasvoi 4,4 % ja myyntieurot olivat 130,4 miljoonaa euroa. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 45,3 miljoonalla eurolla. Vapaa-ajan kaupan myynnin arvo oli 6,0 miljoonaa euroa.

Kespron operoimassa Foodservice -markkinassa Etelä-Pohjanmaalla kauppa on käynyt alkuvuonna odotusten mukaisesti kuitenkin kasvun painottuessa vahvemmin alkuvuoteen.

”Maakunnassa parhaiten kasvoi K-Supermarket-ketjun myynti, yli 10 %. Alueen K-Citymarketit kehittivät myös myyntiään mukavasti”, kommentoi lukuja Keskon Länsi-Suomen aluejohtaja Jari Alanen.

”Etelä-Pohjanmaallakin rakentamisen vähentyminen ja kuluttajien varovaisuus näkyvät selvästi rakentamisen ja talotekniikan sekä vapaa-ajan kaupassa mutta tammi-syyskuun myynti on silti kelpo suoritus haastavassa markkinassa. Toivomme lähiaikoina positiivisia signaaleja, että saataisiin kuluttajien luottamus nousuun. Sillä olisi merkittävä vaikutus laajalla rintamalla”, sanoo Jari Alanen.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös