Seinäjoella K-Market Kärjen kauppiaaksi Mikko Kuusisto

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 27.5.2022 Mikko Kuusisto aloittaa kauppiasuransa K-Market Kärjessä heinäkuun alussa.

Mikko kertoo, että hän oli asunut K-Market Kärjestä kivenheiton päässä, kun kauppa oli aikoinaan avattu. ”Sama kauppa on myös omien lasteni ensimmäinen kauppa, missä he ovat koskaan käyneet. Enpä osannut arvata, että reilut 10 vuoden päästä olen tulossa siihen kauppiaaksi”, Mikko hämmästelee. ”Kauppiasurani aloituksen ajankohta on myös mielenkiintoinen, koska parin vuoden tauon jälkeen järjestetään jälleen Provinssi-tapahtuma läheisellä Törnävänsaarella. Varsinainen lentävä lähtö siis.”

”Kauppa on upealla ja laajenevalla Kärjen asuntoalueella. K-Market Kärki tunnetaan jo nyt iloisesta asiakaspalvelusta ja se tulee taatusti jatkumaan”, lupaa uusi kauppias. Mikon suunnitelmiin kuuluu ensin tutustua nykytilanteeseen ja aloittaa sitten kaupan muokkaus ja hienosäätö oman näköiseksi. ”Kaikki osastot tulevat varmasti elämään ja painopisteet ovat ensin hedelmä-, leipä- ja panimo-osastoissa.”

Mikko haluaa edistää kestäviä ratkaisuja

Vastuullisuustyö kuuluu jokaisen K-ruokakaupan päivittäisiin toimintoihin. ”Hävikintorjuntatoimet, kuten oikeanlainen tilausrytmi ja oikeat tuotteet oikeassa paikassa sekä asiakkaiden toiveiden tunteminen.” Mikko on kiinnostunut oppilaitosyhteistyöstä peruskoulusta korkeakoulutasolle saakka. ”Kauppa perinteisesti näyttelee tärkeää osaa työelämään tutustuttajana ja esimerkiksi paikallisen ammattikorkeakoulun opiskelijoille olisi mielessä opinnäytetyön aiheita”, Mikko vinkkaa. ”Haluan myös edistää erilaisia kestäviä ratkaisuja niin, että minä ja tulevat sukupolvet voivat nauttia elämästä vielä pitkään.”

Mikko Kuusisto on ennen kauppiasvalmennusta toiminut yrittäjänä ja televiestintäpalveluissa myyntityössä. K-ruokakauppiasvalmennukseen kuuluvan kauppaharjoittelun hän on suorittanut K-Market Kasperissa Seinäjoella. ”Haluan esittää vuolaat kiitokseni kasvattajakauppiaalleni Toni Hahkalle ja K-Market Kasperin työkavereille sekä toivotan onnea uudelle K-Supermarket Kasperille!”, lähettää Mikko terveisensä.

Mikon puoliso Noora Saunamäki on ammatiltaan erityisopettaja ja hän lähtee Mikon rinnalle kaupan työhön. ”On erittäin hienoa, että Noora lähtee tuekseni uudelle uralleni”, Mikko hehkuttaa.

Perheeseen kuuluvat myös Mikon kaksi lasta, jotka ovat säännöllisesti myös heidän kodissaan vaikka käyvät koulua toisella paikkakunnalla. Vapaa-aikana Mikko ulkoilee, nauttii kerran vuodessa Lapin erämaan rauhasta ja kertoo avantosaunan olevan talvisin 5/5. Valokuvaus ja YouTube ovat Mikon arjen tasapainottajia.

Takaisin ylös