Leppävirran Konnuslahdessa kauppiuus vaihtuu isältä pojalle

K-RYHMÄ ALUTIEDOTE 12.5.2022 Leppävirran Konnuslahdessa K-Market Kaulamon kauppiaana aloittaa 1.6. Aaro Kaulamo, joka haluaa säilyttää kaupan ja palvelut omalla kylällä.

Aaro Kaulamo kertoo, että kyllä kauppiaan saappaisiin siirtyminen vähän jännittää. ”Otan kuitenkin hyvillä mielin haasteen vastaan. Olenhan ollut tässä melkein koko ikäni ja kasvanut kyläkaupan arkeen. Johtoajatus on se, että kauppa säilyy Konnuslahdessa ja kylä sekä sen palvelut kestävät elinvoimaisena.”

Aaron isä Pentti Kaulamo on toiminut kaupassa kauppiaana yhteensä 42 vuotta. Nyt vastuu siirtyy Aarolle.

”Ihan hyvällä mielellä annan kaupan eteenpäin: kauppa on hyvässä kunnossa ja henkilöstö ammattitaitoista. Tuntuu haikealta mutta ei pahalta, sanoo Pentti Kaulamo.

”Toki koetan edelleen olla apuna niin paljon kuin tarvitaan. Tärkein neuvoni on, että täytyy aina huomioida asiakkaiden tarpeet ja toimia luotettavasti”, Pentti toteaa.

K-Market Kaulamo on monipalvelukeskus

”On mukavaa aloittaa kauppiaana monipuolisessa kyläkaupassa, josta löytyy päivittäistavaroiden lisäksi mönkijät, moottorikelkat, ruohonleikkurit ja niiden varaosat sekä huolto. Meillä on myös apteekin lääkekaappi, polttoainemyynti, ekopiste, monipuoliset pakettipalvelut ja kahvio”, listaa Aaro kaupan laajaa palveluvalikoimaa. ”Ja palveluvalikoimaan on suunnitteilla myös jotain uutta”, vihjaa Aaro.  

Uusi kauppias avaa suunnitelmiaan: ”Tarjotaan parasta ja kuunnellaan asiakkaita. Toteutetaan asiakkaiden toiveita mahdollisuuksien mukaan. Teemme yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa niin, että voimme tarjota asiakkaille aidosti paikallisia tuotteita. Ja kyllähän pienet tapahtumat silloin tällöin kylää piristää.”

Vastuullisuustyötä tehdään arjen toimina joka päivä K-Market Kaulamossa. ”Hävikkiä pitää saada pienemmäksi ja jätteet kierrätetään niille kuuluvalla tavalla”, Aaro pohtii. ”Myös henkilökunnan ja oma hyvinvointi on tärkeää ja niistä pidetään huolta.”

Aaro on työskennellyt omien sanojensa mukaan ”oikeastaan koko ikänsä” K-Market Kaulamossa. Kauppiasvalmennuksen aikaan hän kävi pari kuukautta harjoittelemassa toisessa K-Marketissa.

Aaro Kaulamon perheeseen kuuluu avopuoliso ja kaksi lasta, jotka viettävät isän luona joka toisen viikonlopun. Harrastuksiin kuuluvat kelkkailu, moottoripyöräily ja mönkijät. ”Vapaa-aika kuluu perheeni ja harrastusteni parissa”, hän sanoo.

Takaisin ylös