K-ryhmän vähittäismyynti kehittyi alkuvuonna Pohjois-Pohjanmaalla 8,7 %- Rakentamisen ja talotekniikan kauppa oli plussalla 25 %

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 29.4.2022 K-ryhmän vähittäismyynti kehittyi tammi-maaliskuussa Pohjois-Pohjanmaalla 8,7 % ja se oli yhteensä 185,1 miljoonaa euroa (alv 0 %).

Päivittäistavarakaupan myynti oli maakunnassa 119,5 miljoonaa euroa ja se kehittyi 1,5 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 65,6 miljoonalla eurolla ja se oli plussalla 25,0 %.

”Päivittäistavarakaupassa myynteihin voi olla tyytyväinen, kun vastalukuina ovat viime vuoden isot kehitykset ja pääsiäisostojen sattuminen viime vuonna maaliskuulle”, kommentoi lukuja Keskon Pohjois-Suomen aluejohtaja Jari Saarinen. ”Maakunnassa ja erityisesti Oulussa vilkas rakentaminen näkyy rakentamisen ja talotekniikan myynnin erinomaisina kehityksinä.”

Pohjois-Pohjanmaalla on tulossa useita uusia kauppoja sekä suuria kauppojen uudistamis- ja laajennushankkeita. Oulun Toppilassa K-Supermarket saa ison laajennuksen ja kokonaisuudistuksen ja ne valmistuvat ensi vuoden alkupuolella. Oulun rautatieaseman lähelle on rakentumassa uusi K-Market Asemantorni ja se avataan keväällä 2023. Kalajoen K-Supermarketin uudistus on valmis toukokuun loppupuolella ja K-Citymarket Raahen kokonaisuudistus valmistuu kesäkuussa.

Uusi K-Market Oulun keskusta-alueelle

Kesko avaa ensi keväänä lähelle Oulun ydinkeskustaa uuden K-Marketin Limingantien ja Kempeleentien risteykseen. Tuleva kauppa sijoittuu rakenteilla olevan kerrostalon katutasoon, lähiympäristössä on rakenteilla useita muitakin kohteita.

K-Marketin myyntiala tulee olemaan lähes 350 m2, autopaikkoja kaupan asiakkaille 10 kpl.

Kaupan sijainti on lähellä Heinäpään liikunta- ja koulualuetta ja mm. tämän takia kauppa tulee toimimaan pitkillä aukioloajoilla. ”Liikenteellisesti kaupan sijainti on erittäin vilkkaalla paikalla, johon on helppo tulla kaikilla kulkuvälineillä”, kertoo Keskon Pohjois-Suomen aluejohtaja Jari Saarinen.

Takaisin ylös