K-ryhmän myynti oli viime vuonna Lapissa 456,5 miljoonaa euroa

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 3.2.2022 K-ryhmän myynti oli viime vuonna Lapissa yhteensä 456,5 miljoonaa euroa ja se kasvoi 3,4 %.

Päivittäistavarakaupan myynti oli 358,3 miljoonaa euroa ja se kehittyi 1,1 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 98,3 miljoonalla eurolla ja se oli plussalla 12,5 %.

”Päivittäistavarakaupassa kotimaan matkailu on paikannut Lapissa ulkomaalaisten matkailijoiden puuttumista mutta rajakaupat ovat kärsineet eniten koko viime vuoden rajoituksista”, sanoo Keskon Pohjois-Suomen aluejohtaja Jari Saarinen. ”Kuitenkin ihmisillä on ollut halu pitää huolta hyvinvoinnistaan ja kohentaa kotejaan sekä vapaa-ajan asuntojaan. Tämä näkyy urheilu- ja rautakaupan myyntiluvuissa.”

Rovaniemellä Kespron noutotukku muutti kesällä uusiin tiloihin Eteläkeskukseen ja K-Supermarket Rinteenkulman laajennus ja kokonaisuudistus valmistui syksyllä.

Rovaniemellä K-Citymarketin laajennus ja uudistus valmistuu tänä keväänä. Kemijärvellä niin ikään K-Supermarket Kauppapaikan suuri remontti tulee päätökseen keväällä. Tervolaan rakennetaan uusi K-Market ja se avataan loppuvuodesta.

Takaisin ylös