K-ryhmän Lounais-Suomen myynti vuonna 2021 oli lähes 1,5 miljardia euroa - K-gruppens försäljning i Sydvästra Finland uppgick år 2021 till närmare 1,5 miljarder euro

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 3.2.2022 K-ryhmän Lounais-Suomen alueen myynti oli vuonna 2021 yhteensä 1 463,6 miljoonaa euroa (alv 0%) ja se kasvoi 3,7 %. K-GRUPPENS REGIONALA MEDDELANDE 3.2.2022 I Sydvästra Finlands region uppgick K-gruppens försäljning år 2021 till sammanlagt 1 463,6 miljoner euro (moms 0 %), en ökning med 3,7 %.

Päivittäistavarakaupan myynti oli 1 039,0 miljoonaa euroa ja se kehittyi 1,4 %. Rakentamisen ja talotekniikan kaupassa myynti kävi 332,3 miljoonalla eurolla ja myynti oli plussalla 10,2 %. Autokaupan myynnin arvo oli 92,2 miljoonaa euroa ja kehitys 9,4 %.

K-ryhmän Lounais-Suomen alueeseen kuuluvat maakunnat Varsinais-Suomi, Satakunta ja Ahvenanmaa.

”Nyt on todella syytä kiittää K-kauppiaita henkilökuntineen! Kaikki osaset ovat tehneet huippusuoritukset haastavissa ja vaihtelevissa olosuhteissa”, lähettää Keskon Lounais-Suomen aluejohtaja Lauri Inna terveisensä.

”Viime vuoden aikana on saatu alueella uudistettua isoja yksiköitä kuten K-Citymarket Länsikeskus Turussa ja Porin Mikkolan K-Citymarket. Olemme myös tehneet useita kauppojen onnistuneita uudistuksia”, Inna kertoo. ”Näiden lisäksi olemme käynnistäneet useita kauppojen uusperustantakohteita ja varmistaneet hienoja kiinteistökehityshankkeita tulevaisuuden kauppapaikkoja varten.”

Varsinais-Suomi

Varsinais-Suomen alueella K-ryhmän myynti oli viime vuonna yhteensä 1 019,5 miljoonaa euroa ja se kasvoi 2,4 %. Päivittäistavarakaupan myynti oli 707,3 miljoonaa euroa. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 233,4 miljoonalla eurolla ja se oli plussalla 5,4 %. Autokaupan myynti oli 78,8 miljoonaa euroa ja se kehittyi 10,1 %.

”Ilahduttavaa on, että kasvu oli vahvaa myös urheilu- ja vapaa-ajan kaupassa. Se viestii siitä, että ihmiset haluavat huolehtia hyvinvoinnistaan koronaepidemian aikana. Myös autokauppa ylsi kaksinumeroiseen myynnin kehitykseen”, kommentoi alueen myyntejä Lauri Inna. ”Loppuvuodesta onnistuimme varmistamaan Turun seudulta ryhmälle tulevaisuuden kannalta kriittisiä kauppapaikkoja”, hän jatkaa.

Ahvenanmaa

”Viime vuoden myynnin kehitys oli maakunnassa 4,3 %. Kehitys on jatkunut Ahvenamaalla vahvana, mistä olemme kiitollisia alueen kauppiaille ja asiakkaille”, sanoo Lauri Inna.

Satakunta

Satakunnassa K-ryhmän myynti oli viime vuonna yhteensä 395,3 miljoonaa euroa ja se kehittyi 7,3 %. Päivittäistavarakaupan myynti oli 283 miljoonaa euroa ja se kasvoi 2,7 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 99 miljoonalla eurolla ja se oli plussalla 23,4 %. Autokaupan myynti oli 13,4 miljoonaa euroa ja se kehittyi 5,7 %.

”Lounais-Suomen alueella kehitys on ollut parasta Satakunnan alueella. Erityisen tyytyväisiä olemme rakentamisen ja talotekniikan 23,4 %:n kehitykseen.”

********************************

Dagligvaruhandelns försäljning var 1 039,0 miljoner euro och den uppvisade en tillväxt på 1,4 %. Inom byggvaru- och husteknikhandeln uppgick försäljningen till 332,3 miljoner euro, vilket innebär ett plus på 10,2 %. Bilhandelns försäljning ökade med 9,4 % till 92,2 miljoner euro.

Till Sydvästra Finlands region hör landskapen Egentliga Finland, Satakunta och Åland.

"Nu har vi verkligen orsak att tacka K-köpmännen och deras personal! Alla har gjort en toppenprestation i utmanande och varierande förhållanden", är den hälsning som Keskos regiondirektör i Sydvästra Finland, Lauri Inna skickar.

"I fjol kunde stora enheter i regionen förnyas, såsom K-Citymarket Länsikeskus i Åbo och K-Citymarket Mikkola i Björneborg. Vi har också gjort flera lyckade butiksförnyelser", berättar Inna. "Därtill har vi inlett flera nyetableringar av butiker och säkerställt fina fastighetsutvecklingsprojekt för framtida affärsplatser."

Egentliga Finland

I Egentliga Finlands region uppgick K-gruppens försäljning i fjol till sammanlagt 1 019,5 miljoner euro, en ökning med 2,4 %. Dagligvaruhandelns försäljning var 707,3 miljoner euro. Inom byggvaru- och husteknikhandeln uppgick försäljningen till 233,4 miljoner euro, vilket innebär ett plus på 5,4 %. Bilhandelns försäljning ökade med 10,1 % till 78,8 miljoner euro.

"Det är glädjande att tillväxten är stark också i sport- och fritidshandeln. Det vittnar om att människorna vill ta hand om sitt välbefinnande under coronaepidemin. Även bilhandeln uppnådde en tvåsiffrig försäljningsutveckling", kommenterar Lauri Inna regionens försäljningssiffror. "I slutet av året lyckades vi säkerställa affärsplatser i Åboregionen som är kritiska med tanke på gruppens framtid.

Åland

"I fjol var försäljningsutvecklingen i landskapet 4,3 %. Utvecklingen har varit fortsatt stark på Åland, vilket vi är köpmännen och kunderna i regionen tacksamma för", säger Lauri Inna.

Satakunta

I Satakunta uppgick K-gruppens försäljning i fjol till sammanlagt 395,3 miljoner euro, en ökning med 7,3 %. Dagligvaruhandelns försäljning var 283 miljoner euro och den uppvisade en tillväxt på 2,7 %. Inom byggvaru- och husteknikhandeln uppgick försäljningen till 99 miljoner euro, vilket innebär ett plus på 23,4 %. Bilhandelns försäljning ökade med 5,7 % till 13,4 miljoner euro.

"Den bästa utvecklingen i Sydvästra Finlands region står Satakunta för. Speciellt nöjda är vi med byggvaru- och husteknikhandeln, som utvecklades 23,4 %."


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös