K-ryhmä helpottaa terveellisiä valintoja tuomalla Sydänmerkin Pirkka ja Pirkka Parhaat -tuotteisiin

K-ryhmän tavoitteena on lisätä Sydänliiton myöntämä Sydänmerkki noin 200 olemassa olevaan Pirkka ja Pirkka Parhaat -tuotteeseen. Sydänmerkki myönnetään tuotteille, jotka ovat terveellisempiä valintoja omassa tuoteryhmässään. Toimenpide liittyy K-ryhmän tavoitteeseen tehdä hyvinvointia edistävät ruokavalinnat asiakkaille mahdollisimman helpoksi.

Suomalaisten yleisempiä kansantauteja ovat sydän- ja verisuonitaudit, ja ravinnolla on suuri merkitys niiden ehkäisyssä.

Sydänliiton myöntämä Sydänmerkki helpottaa terveellisempien valintojen tekemistä, sillä se kertoo, että tuote on tuoteryhmässään parempi valinta suolan määrän sekä rasvan laadun ja määrän suhteen. Sydänmerkki-järjestelmä koostuu yli 50 tuoteryhmästä ja niiden ravitsemuskriteereistä, jotka perustuvat tutkittuun ravitsemustietoon ja -suosituksiin.

Pirkka ja Pirkka Parhaat -valikoimasta löytyy jo Sydänmerkki-kriteerit täyttäviä tuotteita. Sydänmerkin lisääminen noin 200 olemassa olevaan Pirkka ja Pirkka Parhaat -tuotteeseen on yksi konkreettinen keino, jolla K-ryhmä auttaa asiakkaita tekemään terveyden kannalta edullisempia valintoja.

’’Haluamme edistää suomalaisten hyvinvointia ja terveyttä, ja tehdä hyvinvointia tukevat valinnat kaupoissamme entistä vaivattomammaksi. Sydänmerkki tullaan lisäämään usean eri tuoteryhmän tuotteisiin, kuten esimerkiksi merkin käytön kriteeristöt täyttäviin lihatuotteisiin, valmisruokiin ja maitovalmisteisiin’’, kertoo Keskon päivittäistavarakaupan vastuullisuusjohtaja Timo Jäske.

Sydänmerkit lisätään tuotteisiin pakkauspäivitysten yhteydessä. Ensimmäiset omien brändien Sydänmerkki-tuotteet näkyvät K-kaupoissa tämän vuoden lopulla.

Terveellisyyden merkitys kasvoi koronan myötä

K-ryhmän asiakasyhteisö K-Kylässä toteutetusta tutkimuksesta* käy ilmi, että terveellisyyden ja hyvinvoinnin huomiointi ruokavalinnoissa on yksi asiakkaille tärkeimmistä vastuullisuusteoista.

”Sekä oma että läheisten terveys ja hyvinvointi nousivat korkealle, kun kysyimme asiakkailta heidän vastuullisuuteen liittyvistä huolistaan. Terveellisyys on korostunut koronan myötä, kun oma ja läheisten hyvinvointi on ollut konkreettisesti uhattuna. Terveellisten valintojen tukeminen on asia, johon asiakkaat odottavat meidän panostavan’’, Jäske kertoo.

K-terveellisyystiekartta viitoittaa tietä kohti hyvinvointia edistäviä ruokavalintoja

K-ryhmä on käynnistänyt K-terveellisyystiekartan valmistelun, jonka tavoitteena on tehdä hyvinvointia edistävät valinnat asiakkaille mahdollisimman helpoksi K-ruokakaupoissa.

’’Tavoitteenamme on vaikuttaa kansanterveyteen edistämällä hyvinvointia tukevia ruokavalintoja. Suuressa painoarvossa työssämme ovat lapsiperheet. K-terveellisyystiekartta-työtä varten kokoamme asiantuntijaryhmän ja apuna hyödynnämme myös ulkopuolista asiantuntemusta’’, Jäske jatkaa.

Monia toimenpiteitä terveellisten valintojen helpottamiseksi K-kaupoissa on jo tehty. Esimerkiksi K-Ruoka-sovelluksen datapohjaisessa ravintolaskurissa asiakkaat voivat seurata punaisen lihan ja kasvisten kulutustaan, sekä verrata omia tietojaan kansallisiin ravitsemussuosituksiin ja asettaa kulutukseen liittyviä tavoitteita.

*K-ryhmä toteutti kyselytutkimuksen K-ryhmän asiakasyhteisö K-Kylässä 14.-20.4.2022. Kyselytutkimukseen vastasi 1086 kuluttajaa ympäri Suomen.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös