K-Citymarket Pirkkalan Parasta Pirkanmaalta -tapahtuma kokoaa yhteen lähituottajia: tapahtuman myyntituotto kokonaisuudessaan tuottajille

K-Citymarket Pirkkalan Parasta Pirkanmaalta -tapahtuma on kauppias Petri Putilan ideoima tapa tukea paikallisia pienyrittäjiä ja tuottajia tuomalla kauppaan lähialueen huipputuotteita. 10.-11.6. järjestettävä tapahtuma kokoaa kauppaan n. 30 pien- tai lähituottajaa. Esittelypäivien myyntituotto jaetaan kokonaisuudessaan tuottajille.

Parasta Pirkanmaalta -tapahtumassa kolmisenkymmentä tuottajaa ja yrittäjää saapuu K-Citymarket Pirkkalaan myymään ja maistattamaan tuotteitaan sekä kertomaan omasta toiminnastaan. Noin 70 % tapahtumaan osallistuvista tuottajista toimittaa jo tuotteitaan K-Citymarket Pirkkalan valikoimaan, mutta joukossa on myös runsaasti tuotteita kaupan tämänhetkisen valikoiman ulkopuolelta.

”Paikallinen, laadukas ja kestävästi tuotettu ruoka on Pirkanmaan elinvoiman ja hyvinvoinnin lähde. Haluamme nostaa esiin paikallisia tuottajia ja heidän tarinoitaan ja samalla kasvattaa paikallisten tuotteiden näkyvyyttä, tunnettuutta ja myyntiä kaupassamme. Uskon, että moni asiakas löytää tapahtumasta aivan uusia suosikkituotteita, ja olemme valmiita ottamaan tapahtumassa suosittuja tuotteita jatkossa valikoimaamme”, kauppias Petri Putila kertoo.

Esittelypäivän myyntituotto menee kokonaisuudessaan tuottajille, joten paikallisia toimijoita on helppo tukea suoraan ostamalla heidän tuotteitaan. Mukana on laajasti eri pientuottajia viljelijöistä aina teolliseen valmistukseen asti. K-Citymarket Pirkkalan valikoimassa on tällä hetkellä tuhansia lähi- ja pientuottajatuotteita, ja niiden myynti on kasvanut viime vuosina. Kokonaisuudessaan K-Citymarket Pirkkalan valikoimasta n. 80 % on kotimaista.

”Kotimainen ruoka on meille tärkeä arvovalinta, ja erityisesti lähi- ja pientuottajien innovatiivisuus, osaaminen ja tuotteiden määrä yllättävät jatkuvasti. Tuotteiden laatu sekä harkitut ja puhtaat, lisäaineettomat raaka-aineet ovat keskeisiä. Kuluttajat hakevat uusia elämyksiä, ja niitähän lähiruokatuotteet tarjoavat. Monien tuotteiden takana on tarinoita sekä yrittäjyydestä että tahdosta luoda jotain ainutlaatuista”, Putila kertoo.

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Parasta Pirkanmaalta -hankkeen kanssa ja siitä on tarkoitus tehdä jokavuotinen perinne.

Takaisin ylös