Joel Mettälä on uusi K-Market Savitaipaleen kauppias

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 25.2.2022 Joel Mettälä aloittaa K-Market Savitaipaleen uutena kauppiaana 1.4.2022

Kutsumuksena kauppiasammatti

Joel kertoo, että kauppiasammatti on hänelle kutsumus ja ollut haaveena jo pitkään. ”Kauppiasura on ollut haaveeni jo pitkään ja on mahtavaa päästä aloittamaan se juuri Savitaipaleella. Kaupassa ja paikkakunnalla on paljon potentiaalia ja siksi päätös ottaa kauppa vastaan kävi melko helposti.” Savitaipale on Joelille tuttu Lappeenrannassa suoritettujen opiskelujen myötä.

”K-Market Savitaipale omaa pitkät perinteet ja on hienoa lähteä kehittämään kauppaa entisestään. Tero ja Saija Kiiski ovat onnistuneesti muuttaneet kaupan M-marketista K-Marketiksi ja heidän jäljiltään on hyvä jatkaa eteenpäin”, uusi kauppias sanoo.

”K-Market Savitaipale tulee erottumaan erinomaisella kauppakunnolla, laajalla valikoimalla ja monipuolisella palvelutarjonnalla”, lupaa Joel. Asiakkaiden toiveet ja kehitysideat otetaan vastaan avoimesti. Kaupan valikoimia kehitetään ja päivitetään aktiivisesti seuraamalla ruokatrendejä ja kuluttajien tottumuksia. Asioinnin helppouteen ja nopeuteen panostetaan mutta valikoimien puolesta kaupasta löytyy kaikki tarpeellinen pieniin tai suuriin ostoksiin. Uusi kauppias haluaa panostaa erityisesti hedelmiin, vihanneksiin, lihaan ja kalaan. ”Meiltä löytyy paikkakunnan ainoa palvelutiski ja minulla onkin vahva palvelutiskiosaaminen, jotta voimme täyttää vaativimmankin asiakkaan toiveet”, Joel jatkaa. K-Market Savitaipaleelta saa myös täydet verkkokaupan palvelut, joko kaupalta noutamalla tai ihan kotiovelle asti kuljetettuina.

Paikalliset tuottajat kartoitetaan heti alkuun mahdollisimman laajasti. ”Hyvänä esimerkkinä paikallisista tuottajista on seinänaapurissa oleva leipomo-ravintola Sahrami, joka jatkossakin toimittaa tuotteitaan mm. legendaarista Ostolan rieskaa myyntiin kaupalle. Olen erityisen kiinnostunut ruoanlaitosta ja ruokatrendeistä ja nämä tukevat kauppani liikeideaa. Erinomainen asiakaspalvelu on prioriteetti numero yksi minulle. Lisäksi haluan tehdä paljon yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa ja olla aktiivinen osa Savitaipaleen yhteisöä. Kesäsesonkina olemme alueen palvelevin mökkikauppa.”

Vastuullisuustyössä pyritään minimoimaan jätteeksi päättyvää hävikkiä aktiivisesti ja hyödyntämään käyttökelpoiset tuotteet esimerkiksi lahjoittamalla hyväntekeväisyyteen. Joel korostaa vielä pien- ja lähituottajien tuotteiden hyviä valikoimia, jolloin hän voi tarjota asiakkailleen mahdollisuuden tukea toimijoita. K-Market Savitaipaleen koko osaava ja ammattitaitoinen henkilökunta siirtyy Joelin palvelukseen. ” Henkilökunnan hyvinvointi on minulle erittäin tärkeää ja kauppiasyrittäjänä koen suuren vastuun siitä että töihin on kiva tulla ja työntekijät voivat hyvin.”

Joel Mettälä on kaupan moniosaaja. Hän on työskennellyt lähes koko työuransa kaupan alalla. ”Aloitin 15-vuotiaana kesätöistä ja sen jälkeen olen päässyt työskentelemään erittäin osaavien kauppiaiden alaisuudessa ensin lähes kahdeksan vuoden ajan K-Supermarket Mustapekassa Jouni Ekholmilla. Kauppiasvalmennuksen aloitin 2020 K-Supermarket Arabiassa ja haluan kiittää erityisesti kasvattajakauppiastani Hermanni Natusta. Häneltä olen saanut erinomaiset valmiudet lähteä kauppiasuralle ja olen todella kiitollinen siitä”, lähettää Joel terveisensä.

Joelin perheeseen kuuluu avopuoliso Maaria Ilanko sekä koira Eetu. Maikki jatkaa omassa ammatissaan mutta hänet nähdään myös kaupalla Joelin apuna. Joel nauttii vapaa-ajalla ruoanlaitosta sekä ulkoilusta koko perheen voimin. Harrastuksina hänellä on golfaus, kalastus ja talvisin hiihtäminen sekä laskettelu. ” Tulevan kauppiasuran myötä toki harrastuksille ei löydy aikaa siinä määrin missä ennen, mutta edellä mainittuja harrastan aina kun siihen irtoaa mahdollisuus”, arvelee Joel.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös