Haminassa ja Kouvolassa K-Supermarketeissa voi lahjoittaa ruokalahjan vähävaraiselle lapsiperheelle

150 K-Supermarketia ympäri Suomen toteuttaa tänä jouluna toista kertaa Auta Ruokalahjalla -keräyksen. Myös kymenlaaksolaisIlla on mahdollisuus auttaa vähävaraisia lapsiperheitä ruokalahjoituksin, keräyksessä alueelta on mukana seitsemän K-Supermarketia. Keräys alkaa 21.11., ja se toteutetaan yhteistyössä Mannerheimin Lastensuojeluliiton kanssa.

KESKO ALUETIEDOTE 18.11.2022

Lapsiperheköyhyys koskettaa Suomessa 129 000 lasta*. Elinkustannusten nousu on syventänyt vähävaraisten lapsiperheiden ahdinkoa koko Suomessa, mutta pienituloisuudessa on myös alueellisia eroja. Lapsiperheiden pienituloisuus oli yleisintä Pohjois-Karjalassa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Keski-Suomessa.

Auta Ruokalahjalla -keräys toteutetaan tänä jouluna toista kertaa 150 kaupassa yhteistyössä Mannerheimin Lastensuojeluliiton kanssa. Keräys järjestetään 21.11.–11.12.2022. Asiakkaat voivat osallistua keräykseen lahjoittamalla hyvin säilyviä elintarvikkeita. Tänä vuonna ruokalahjan voi hankkia keräykseen osallistuvista kaupoista myös verkkokauppatilauksen yhteydessä. Auta Ruokalahjalla -keräyksen lisäksi K-kauppiailla voi olla omia paikallisia keräyksiä joulun aikana.

”Viime jouluna toteutimme Auta ruokalahjalla -keräyksen ensimmäistä kertaa, ja yli 1000 perhettä sai ruokakassin. Keräys on asiakkaillemme konkreettinen tapa auttaa, ja siihen on helppo osallistua kauppareissulla", kertoo K-Supermarketin ketjujohtaja Anne Hujala.

Keräykseen voi ostaa esimerkiksi pitkään huoneenlämmössä säilyviä arjen perustuotteita, kuten pastaa, näkkileipää, mysliä, jauhoja, säilykkeitä ja lastenruokaa. Lahjoitetut ruokatarpeet toimitetaan Mannerheimin lastensuojeluliiton 25 kohtaamispaikkaan eri puolilla Suomea ja jaetaan niistä eteenpäin apua tarvitseville lapsiperheille. Kymenlaakson lahjoitukset jaetaan Kouvolassa.

”Lapsiperheiden köyhyys on ollut ongelma jo aiemmin, mutta kasvavat menot aiheuttavat nyt pulaa perusasioista: ruuasta, vaatteista ja asumisesta. Ruoka-avulle on jatkuva tarve. On ollut ilo huomata, että niin moni haluaa auttaa apua tarvitsevia tällä tavalla konkreettisesti”, sanoo Tarja Satuli-Kukkonen, MLL:n kehittämispäällikkö.

Haminassa ja  Kouvolassa mukana Auta Ruokalahjalla -keräyksessä olevat K-Supermarketit:

 • K-Supermarket Kanuuna, Hamina
 • K-Supermarket Koskituuli, Kuusankoski  
 • K-Supermarket Pirana, Kouvola
 • K-Supermarket Valtari, Kouvola
 • K-Supermarket Torkkari, Kouvola
 • K-Supermarket Ykköstori, Kouvola
 • K-Supermarket Kankaro, Kouvola

Näin osallistut Auta Ruokalahjalla -keräykseen:

 • Tarkista mitkä K-Supermarketit ovat mukana keräyksessä, listalta näet myös onko kaupalla verkkokaupassa lahjoitusmahdollisuus: www.k-supermarket.fi.
 • Osallistua voit 21.11.–11.12. välisenä aikana, voit osallistua tänä vuonna myös verkossa.
 • Osta hyvin säilyviä ruokatarvikkeita, jotka eivät tarvitse kylmäsäilytystä.
 • Jätä ostamasi tuotteet Auta Ruokalahjalla -keräyspisteeseen.
 • K-Supermarket-kauppiaat toimittavat Mannerheimin Lastensuojeluliiton avulla ruokalahjoitukset apua tarvitseviin lapsiperheisiin.

*) viitebudjettiköyhyys; Itla, Kela ja THL 2022


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös