Vaatteiden alkuperä kiinnostaa suomalaisia - K-ryhmä avaa suosituimman puuvilla-t-paitansa toimitusketjua

Voiko edullinen olla vastuullinen? Missä vaatteeni on ommeltu ja miten tuotanto vaikuttaa ympäristöön? Vastauksena asiakkaiden ja kansalaisjärjestöjen esittämiin kysymyksiin K-ryhmä avaa entistä tarkemmalla tasolla t-paidan valmistuksen eri vaiheita. Luomupuuvillaisen mywear t-paidan matkaa kaupan hyllylle seurataan Tuotteiden jäljillä -sivustolla.

”Asiakkaat toivovat saavansa enemmän tietoa vaatteiden vastuullisesta alkuperästä. Me K-ryhmässä teemme paljon tuotteiden vastuullisuuden varmentamiseksi ja haluamme kertoa entistä paremmin asiakkaillemme, mitä kaikkea otamme huomioon”, sanoo Keskon vastuullisuusjohtaja Matti Kalervo.

Asiakkaita ja kansalaisjärjestöjä kiinnostaa erityisesti se, missä ja millaisissa oloissa kaukomaissa tuotetut tuotteet valmistetaan.

”Vastaamme sivustollamme näihin kysymyksiin itse valmistuttamamme, K-Citymarketien mywear-vaatemalliston suosituimman tuotteen kautta. Kerromme, mitä vastuullisuusvaatimuksia K-ryhmä asettaa tavarantoimittajilleen. Kuvaamme hankintayhteistyötä ruotsalaisen ICAn kanssa, kerromme mywear t-paidan valmistavasta tehtaasta ja sen auditoinneista sekä pureudumme puuvillan tuotantoon ja kestävämmän puuvillan hankintaan”, Kalervo jatkaa.

Kestävämmän puuvillan hankintaa ohjataan K-ryhmässä selkeällä linjauksella

Puuvilla on maailman eniten tuotettu luonnonkuitu ja noin puolet kaikista tekstiileistä on puuvillaa. Puuvillan tuotantoon liittyy riskejä: puuvillan viljely kuluttaa paljon vettä ja tuotantoketjussa esiintyy ihmisoikeusriskejä. Näitä riskejä hallitakseen K-ryhmä ohjaa hankintojaan puuvillalinjauksellaan.

”Olemme sitoutuneet hankkimaan kestävämpänä puuvillana kaiken omissa vaatteiden ja kodintekstiilien tuotemerkeissämme olevasta puuvillasta vuoden 2025 loppuun mennessä. Kestävämpi puuvilla on sertifioitua luomupuuvillaa, kierrätettyä puuvillaa, Better Cotton -aloitteen tai Reilun kaupan mukaista puuvillaa”, kertoo Kalervo.

Tuotteiden jäljillä -sivustolla seuratun mywear t-paidan sisältämä puuvilla on GOTS-sertifioitua luomupuuvillaa. Global Organic Textile Standard (GOTS) on maailman johtava luomutekstiilien sertifiointijärjestelmä.

K-ryhmä avaa myös tonnikalan, ruusujen ja puutavaran alkuperää

Tuotteiden jäljillä -sivustolla kerrotaan mywear t-paidan lisäksi kaikkien Pirkka- ja K-Menu-tonnikalasäilykkeiden, Pirkka Reilun kaupan ruusujen ja PROF Timber -puutavaran alkuperästä ja reitistä K-kauppoihin. Sivustolle lisätään jatkossa asiakkaiden ja muiden sidosryhmien toivomia tuotteita.

Lue lisää Tuotteiden jäljillä -sivustolta.

Takaisin ylös