K:laisen silmin

K-ryhmäläisten havaintoja, kokemuksia ja pohdintoja työelämästä ja maailmasta ympärillämme. Vaihtuvat kirjoittajat ovat K-ryhmän työntekijöitä eri toimialoilta.

Viisi vuotta K Trainee-jakson jälkeen – Kannattiko?

Nico Numminen | 31.01.2022

Minkälainen urapolku K Trainee-jakson pohjalta voi rakentua ja mitä valmiuksia kyseinen trainee-ohjelma työuralle antaa? Oma K Trainee-jaksoni sijoittuu aika tarkalleen viiden vuoden taakse, sillä hain ohjelmaan vuoden 2017 keväällä. Nyt on hyvä aika muistella omaa trainee-aikaa ja katsoa uraa taaksepäin. Tässä siis yksi konkreettinen esimerkki siitä, miten traineen ura voi K-ryhmässä edetä.

Hain itse ohjelmaan mukaan kun olin vielä Oulun yliopiston kauppakorkeakoulussa johtamisen ja kansainvälisen liiketoiminnan opiskelija, joka viimeisteli viimeisiä kurssejaan ja aloitteli gradunsa kirjoittamista. Tuolloin päätin, että on korkea aika siirtyä työelämään, vaikka gradu olikin vielä kesken, enkä varsinaisesti tiennyt mitä haluan tehdä valmistumiseni jälkeen. K Trainee-ohjelmasta vakuutuin haastateltuani erästä vuotta aiemmin ohjelmassa aloittanutta ystävääni. Loppukeväästä sitten melko perusteellisen hakuprosessin lopputuloksena pääsin aloittamaan K-ryhmän autotoimialalla, nykyisessä K-Autossa 10 kuukautta kestävän K Trainee-jakson, jonka tavoitteena oli oppia ymmärtämään autotoimialan kokonaisuus mahdollisimman laajasti ja siirtyä sen jälkeen ensimmäiseen varsinaiseen työtehtävään. En itse asiassa alun perin hakenut autotoimialalle, vaan päivittäistavarakauppaan sekä yhteisiin toimintoihin. Ensimmäisessä rekrytointipäivässä onnistuin kuitenkin mitä ilmeisimmin herättämään autotoimialan ihmisten mielenkiinnon.

Miten urani K:ssa on sitten kehittynyt? Viiteen vuoteen K-ryhmässä on mahtunut monenlaisia vaiheita. Ensimmäinen K Trainee-jakson jälkeinen työtehtäväni oli asiantuntijatehtävä osana asiakaskokemustiimiä. Tehtäväni oli yhdessä toisen autotoimialan K Traineen kanssa suunnitella ja toteuttaa K-Autolle keskitetty huollon ajanvaraus- ja digimyyntiyksikkö. Tämä tehtävä oli suoraa jatkumoa sille, että olimme K Trainee-jakson ”lopputyönämme” kartoittaneet liiketoiminnan kehityskohteita ja ehdottaneet itse kyseistä ratkaisua. Puhdas asiantuntijaurani kesti kuitenkin vain muutamia kuukausia, sillä lähdin itse esihenkilöksi myös vetämään kyseistä kymmenen hengen yksikköä heti sen perustamisesta lähtien. Olin tässä tehtävässä lopulta puolitoista vuotta, jonka jälkeen siirryin vastaamaan K-Auton asiakaspalvelunkumppanuuksista ja asiakaskokemuksen kehittämisestä sillä saralla.

Vuoden 2021 alusta tuli jälleen muutoksen aika työurallani. Tuolloin siirryin vähittäiskaupan puolelta maahantuonnin puolelle. Yhdistyimme tuolloin maahantuonnin asiakaspalvelutiimin kanssa ja lähdin vetämään tiimiä asiakaspalvelupäällikön roolissa. Nykyiseen tehtävääni siirryinkin sitten jo 2021 heinäkuussa, jolloin tehtävänkuvaani lisättiin vielä K-Auton huolenpitosopimukset. Toimin nykyään esihenkilönä kahdeksalle henkilölle ja kuulun muiden tehtävieni lisäksi K-Auton palveluliiketoiminnan johtoryhmään.

K Trainee-jakso on tarjonnut erinomaiset valmiudet ja verkostot urakehitykselle. K Trainee -ohjelman aikainen laaja tutustumisen auton toimialaan sekä sen kautta tulleet verkostot K-ryhmän sisällä ovat olleet elintärkeitä. Vinkiksi urakehityksen näkökulmasta nostaisin oman aktiivisuuden ja omien uratoiveiden ääneen sanomisen. Mikäli haet nousevaa urakehitystä, ole aktiivinen, esitä rakentavia ideoita aina kun mahdollista ja kerro avoimesti esihenkilöllesi tavoitteistasi uran suhteen. Vähän kärjistäen mitään ei saavuta, jollei sitä aktiivisesti tavoittele, tee töitä sen eteen ja hae muutosta. Näin isossa organisaatiossa tapahtuu alati muutoksia ja henkilövaihdoksia, joiden kautta saattaa avautua uusia mahdollisuuksia.

K-ryhmä on erittäin laaja kokonaisuus, joka tarjoaa lähes äärettömän määrän erilaisia urapolkuja niin asiantuntija- kuin esihenkilöurasta kiinnostuneille. Itse pidän K-ryhmässä ja K-Autossa työskentelystä näiden monipuolisten mahdollisuuksien lisäksi muun muassa siksi, että täällä on rento tekemisen meininki, pystyn samaistumaan yrityksen arvomaailmaan ja tunnen, että pystyn aidosti jättämään kädenjälkeni toimintaan. Oman kokemukseni mukaan täällä saa toteuttaa ideoitaan ja ottaa vastuuta hyvinkin laajasti niin halutessaan. K Trainee -ohjelma on ainakin itselleni toiminut erinomaisena ponnahduslautana mielenkiintoisiin tehtäviin. 

Onnea ja menestystä kaikille K Trainee-hakuun!

 

Nico Numminen
asiakaspalvelu- ja huolenpitosopimuspäällikkö,
K-Auto

 

Vuoden 2022 K Trainee -valmennusohjelman haku on avoinna 13.2. asti. Tutustu ohjelmaan ja hae mukaan.

Viimeisimmät postaukset
Blogiarkisto
Takaisin ylös