Kaupan tekijä

Trendejä, ilmiöitä, palvelua ja arjen neuvoja, jotta kaupassa olisi kiva käydä.

Ari Sääksmäki: Äänestyspaikkoja siellä, missä ihmisetkin ovat

02.06.2021

Tämän kevään kuntavaaleissa äänestäminen onnistuu puolessa Suomen K-Citymarketeista – kaikkiaan 40 kaupan yhteydessä. Tavoitteemme on, että pystymme tarjoamaan asiakkaillemme helpon tavan äänestää. Parhaimmillaan helppous saattaa innostaa uurnille kansalaisen, joka muutoin olisi asian unohtanut.

Arjen askareiden ja menojen ohessa ennakkoon äänestää yhä suurempi osa suomalaisista. Toimivassa demokratiassa äänestämisestä on tärkeää tehdä mahdollisimman helppoa ja saavutettavaa. Kauniilla ilmalla ja kesän ensipäivinä äänestäminen kilpailee aktiviteettina monien muiden joukossa. Siksi onkin tärkeää, että äänestyspaikat ovat siellä, missä ihmisetkin.

K-Citymarketit läpi Suomen tarjoavat kunnille tiloja ennakkoäänestyksen järjestämiseen. Kaupat myös muistuttavat asiakkaitaan mahdollisuudesta käyttää äänioikeuttaan niin somekanavissaan kuin kauppojen mainonnassakin.

Korona-aika on hiljentänyt monet meistä pohtimaan, miten arjen tärkeät asiat sujuvatkaan poikkeusajassa. Ruokakaupat ja kaupassa kävijät ovat näyttäneet malliesimerkkiä turvallisesta asioinnista – turvallisesta asioinnista on annettu selkeät ohjeet, jotka on myös eletty todeksi. Yhteinen turvallisen asioinnin “kauppalista” unohtui vain aniharvalla kotiin. 

Äänestyskokemus voi vielä tänä kesänä kuitenkin poiketa tavallisesta: esimerkiksi Kotkassa ennakkoäänestyspiste sijoitetaan kaupan pihalle ajettavaan bussiin, jotta turvavälit toteutuvat. Äänestyspaikoilla tehdään toki tärkeämpiä päätöksiä kuin kalatiskillä, mutta samanlaiset turvatoimet ovat tarpeen sielläkin.

Ari Sääksmäki, K-Citymarket-ketjun johtaja

Takaisin ylös