Sähkökäyttöisten lumilapioiden myynti kasvaa nopeasti

K-RAUDAN LEHDISTÖTIEDOTE 24.1.2024 Sähkökäyttöisiä akkulumilapioita on ollut markkinoilla jo muutaman vuoden ajan, mutta ne ovat nousseet suomalaisten tietoisuuteen vasta hiljattain. Muutos näkyy myyntiluvuissa: K-Raudoissa akkukäyttöisten lumilapioiden myynti yli kaksinkertaistui vuonna 2023.

Akkulumilapio tekee vähemmällä ponnistelulla sen, minkä tavallinenkin lumilapio: siirtää pienet lumimäärät kätevästi syrjään.

“Akkulumilapio on vähän kuin sähköhammasharja: sitä ei osaa kaivata ennen kuin sitä kokeilee. Työväline tuo kuitenkin selvästi helpotusta lumitöihin. Sillä raivaa helposti esimerkiksi kulkuväylän postilaatikolle ja putsaa nopeasti autotallin edustan kiveyksen”, K-Raudan tuoteryhmäjohtaja Mikko Tiesalo toteaa.

Akkulumilapion toiminta poikkeaa normaalista lapiosta reilusti ja muistuttaa enemmän pientä lumilinkoa: ”Akkulumilapiota käytettäessä ei tarvitse tehdä lainkaan nostoliikettä. Lumi sinkoutuu lapion heittotorvesta metrien päähän haluttuun suuntaan, kun lapiossa olevaa liipasinta painetaan”, Tiesalo kuvaa.

Akkulumilapio ottaa virran ladattavasta akusta. ”Akkukäyttöisen koneen ääni on maltillinen, joten lumilapiota pystyy käyttämään myös aamun varhaisina tunteina. Lapion akku toimii saman merkin muiden akkukäyttöisten koneiden kanssa”, Tiesalo taustoittaa.

Suurempien lumimassojen siirtämiseen tarvitaan edelleen joko lumikolaa tai -linkoa. ”Akkukäyttöisellä lumilapiolla pystyy työstämään noin 10–15 senttimetrin syvyistä lunta. Kovaan lumeen ja painavaan nuoskalumeen toimii parhaiten lumikola tai -linko”, Tiesalo kertoo.

Lisätietoja:

K-ryhmän viestintä, puh. +358 1053 50200, viestinta@kesko.fi  


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös