Pohjois-Karjalassa vähittäismyynti kasvoi päivittäistavara- ja autokaupassa

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 30.1.2024 K-ryhmän vähittäismyynti oli Pohjois-Karjalassa yhteensä 278,1 miljoonaa euroa (alv 0 %) ja se kasvoi 1,0 %.

Päivittäistavarakaupan myynti kasvoi 2,4 % ja myyntieurot olivat 181,4 miljoonaa. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan arvo oli 61,0 miljoonaa euroa. Auto- ja urheilukauppa kävi 32,7 miljoonalla eurolla ja se kasvoi 21,4 %.

”Päivittäistavarakaupan kasvuun voi olla tyytyväinen tässä markkinatilanteessa”, kommentoi lukuja Keskon Itä- ja Keski-Suomen aluejohtaja Jesse Kohonen. ”Varsinkin K-Citymarketit ja K-Marketit kehittivät myyntejään.”

”Autokaupan myynnin kasvu oli Pohjois-Karjalassa yli 27 %. Kasvua vauhditti uusien autojen saatavuuden parantuminen ja käytettyjen autojen kauppa kävi hyvin”, Kohonen jatkaa.

”Rakentamisen ja talotekniikan kaupassa myynti laski rakentamisen volyymin heikennyttyä. Katseemme on kuitenkin suhdanteen yli ja sen osalta näkymä on positiivinen”, arvioi Jesse Kohonen luottavaisena.

Pohjois-Karjalassa K-ryhmän ruoka-, rauta- ja urheilukaupoissa, tukussa sekä autokaupassa työskentelee yli 800 henkilöä. Kesätyöpaikkoja on luvassa ensi kesäksi 180.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös