Keskon Pohjois-Suomen alueen myynti oli viime vuonna yli 1,5 miljardia euroa

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 30.1.2024 Keskon Pohjois-Suomen alueella myynti oli viime vuonna yhteensä 1 530,7 miljoonaa euroa (alv 0%) ja se oli edellisen vuoden tasolla.

Keskon Pohjois-Suomen alueeseen kuuluvat maakunnat Pohjois-Pohjanmaa, Lappi, Kainuu ja Keski-Pohjanmaa.

Päivittäistavarakaupan myynti oli alueella 1 075,5 miljoonaa euroa ja se kasvoi 3,8 %. Rakentamisen ja talotekniikan myynti kävi 397,3 miljoonalla eurolla. Auto- ja urheilukaupan myynnin arvo oli 57,9 miljoonaa euroa ja se kasvoi 24,1 %.

”Päivittäistavarakaupan kehitykseen voi olla tyytyväinen tässä markkinatilanteessa. Kaikki ruokakaupan ketjun kehittivät myyntejään ja parhaiten niistä K-Supermarket-ketju, myynnin kasvu oli yli 8 %”, kommentoi lukuja Keskon Pohjois-Suomen aluejohtaja Jari Saarinen. ”Kespron Pohjois-Suomen myynti vuonna 2023 oli erinomainen. Kespron myyntiä vauhdittivat loppuvuonna Lapin ennätyksellinen jouluturismi ja Kespron menestyminen koko Pohjois-Suomen Horeca -markkinalla yleistä markkinakehitystä paremmin.”

”Rakentamisen ja talotekniikan kaupassa myynti laski rakentamisen volyymin heikennyttyä. Katseemme on kuitenkin suhdanteen yli ja sen osalta näkymä on positiivinen”, arvioi Jari Saarinen luottavaisena. ”K-Auton vaihtoautokeskus avattiin kesällä Oulunporttiin ja myynti käy siellä hyvin.”

Pohjois-Pohjanmaan päivittäistavarakaupan myynnin kehitys oli valtakunnan paras

Maakunnassa K-ryhmän vähittäismyynti oli yhteensä 823,9 miljoonaa euroa ja se oli vuoden 2022 tasolla. Päivittäistavarakaupan myynti kasvoi 5,6 % ja myyntieurot olivat 539,9 miljoonaa euroa. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 254,4 miljoonalla eurolla. Auto- ja urheilukaupan myynnin arvo oli 29,5 miljoonaa euroa ja kasvu 72,7 %.

Pohjois-Pohjanmaalla on viime vuoden aikana tehty K-ruokakauppoihin runsaasti uudistuksia ja avattu uusia kauppoja. Oulussa K-Supermarket Toppila avautui keväällä uudistettuna ja laajennettuna. Kauppa palkittiin myös ketjunsa parhaana tammikuun alussa. Uusia kauppoja Oulussa avautui viime vuoden varrella K-Supermarket Knuutilankangas ja K-Marketit Asemantorni sekä Valjaspuisto. Oulussa Kespron noutotukku avautui uusiin tiloihin, Ruskoon avautui Onninen Express ja K-Auton vaihtoautokeskus Oulunporttiin.                  

”Keskon kasvustrategian mukaisesti jatketaan päivittäistavarakaupan verkoston kasvattamista ja uudistamista”, Jari Saarinen kertoo. ”K-Citymarket Kaakkurin laajennus ja uudistus valmistuvat loppuvuodeksi. Oulussa K-Supermarket Välivainion ja Haukiputaan Revontorin uudistukset ovat valmiita syksyllä. Raahen K-Market Saloinen uudistuu kokonaan ja avautuu keväällä.”

Pohjois-Pohjanmaalla K-ryhmän ruoka-, rauta- ja urheilukaupoissa, autokaupassa, tukussa, terminaalissa ja toimistoissa työskentelee noin 2600 työntekijää. Kesätyöpaikkoja on myös tarjolla noin 570 tulevaksi kesäksi.

Lappi

K-ryhmän vähittäismyynti oli Lapissa viime vuonna yhteensä 487,8 miljoonaa euroa ja se kasvoi 1,2 %. Päivittäistavarakaupan myynti kasvoi 2,9 % ja myyntieurot olivat 383,5 miljoonaa euroa. Rakentamisen ja talotekniikan sekä urheilukaupan myynnin arvo oli 104,3 miljoonaa euroa.

”Lapissa kaikkien päivittäistavarakaupan ketjujen myynnit olivat plussalla”, toteaa tyytyväisenä Jari Saarinen. ”Parhaiten kasvoi K-Supermarket-ketjun kauppojen myynti, kasvu oli 9 %.”

Viime vuonna Lapissa avautuivat uusi K-Market Salla ja K-Supermarket Kittilä. Torniossa K-Market Olavinlinna laajeni. Tänä vuonna avataan K-Market Kuukkeli Saariselällä ja K-Market Särkikangas Kemijärvellä.

Lapissa K-ryhmän ruoka-, rauta- ja urheilukaupoissa, tukussa ja toimistoissa työskentelee noin 1500 työntekijää. Kesätyöpaikkoja on myös tarjolla 330 tulevaksi kesäksi.

Kainuu

Kainuussa K-ryhmän myynti kasvoi 0,7 % ja oli 121,2 miljoonaa euroa. Päivittäistavarakaupan myynti oli 95,1 miljoonaa euroa ja se kasvoi 3,0 %. Rakentamisen ja talotekniikan sekä urheilukaupan myynnin arvo oli 26,2 miljoonaa euroa.

”Päivittäistavarakaupan kaikkien ketjujen myynnit olivat plus-merkkisiä ja siitä kiitos K-kauppiaille henkilökuntineen”, sanoo Saarinen.

Syksyllä Paltamossa avattiin uusi K-Market.

Kainuussa K-ryhmän ruoka-, rauta- ja urheilukaupoissa työskentelee noin 450 työntekijää. Kesätyöpaikkoja on myös tarjolla 90 tulevaksi kesäksi.

Keski-Pohjanmaa

Maakunnassa K-ryhmän myynti oli yhteensä 97,8 miljoonaa euroa. Päivittäistavarakaupan myynti oli 57,0 miljoonaa euroa ja se kasvoi 0,7 %. Rakentamisen ja talotekniikan sekä urheilukaupan myynti oli 40,8 miljoonaa euroa.

Keski-Pohjanmaalla K-ryhmän ruoka-, rauta- ja urheilukaupoissa työskentelee noin 330 työntekijää. Kesätyöpaikkoja on myös tarjolla 50 tulevaksi kesäksi.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös