K-ryhmän vähittäismyynti on selvässä kasvussa Keskon Uudenmaan alueella

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 30.1.2024 K-ryhmän vähittäismyynti Keskon Uudenmaan alueella oli viime vuonna yhteensä 952,8 miljoonaa euroa (alv 0 %) ja se kasvoi 2,5 %.

Keskon Uudenmaan alueeseen kuuluu Uudenmaan maakunta pois lukien Espoo, Helsinki, Vantaa ja Kauniainen.

Päivittäistavarakaupan myynti kasvoi alueella 2,4 % 733,7 miljoonaan euroon. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynnin arvo oli 167,4 miljoonaa euroa. Auto- ja urheilukaupan kauppa kävi 51,7 miljoonalla eurolla, jossa kasvua oli 21,1 %.

”Nykyisessä markkinatilanteessa voi olla hyvin tyytyväinen siihen, että vähittäismyyntimme on kasvanut edelleen”, kommentoi lukuja Keskon Etelä-Suomen aluejohtaja Mika Sivula. ”Erityisen ilahtunut olen päivittäistavarakaupan myynnin kasvusta kaikissa ketjuissa.” Myös ravintolatukku Kespron Etelä-Suomen myynti oli vuonna 2023 erinomainen ja myynnin kehitys markkinakehitystä parempi.

”Rakentamisen ja talotekniikan kaupassa myynti taittui rakentamisen markkinan heikennyttyä nopeasti. Katseemme on kuitenkin suhdanteen yli ja sen osalta näkymä on positiivinen. Rakentamisen ja korjaamisen tarve erityisesti väestönkasvualueilla on jatkuvasti suuri. Hiljaisempi suhdanne on monessa tapauksessa hyvä aika toteuttaa hankkeita”, arvioi Sivula luottavaisena.

”Autokauppa on kasvanut vahvasti,  lähes 38 %. Kasvua vauhditti uusien autojen saatavuuden parantuminen. Käytettyjen autojen kauppa käy tällä hetkellä hyvin”, Sivula jatkaa.

Keskon Uudenmaan alueella avattiin kesällä Loviisassa uusi K-Market Kuningattarenranta ja Järvenpään K-Citymarketin uudistus valmistui syksyllä. Porvoon uuden K-Citymarketin suunnittelutyöt ovat rakennuslupavaiheessa ja Kirkkonummella K-Citymarketin uudistustyöt ovat käynnissä.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös