K-ryhmän vähittäismyynti on selvässä kasvussa Keskon pääkaupunkiseudun alueella

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 30.1.2024 K-ryhmän vähittäismyynti oli viime vuonna Keskon pääkaupunkiseudun alueella yhteensä 2 532,3 miljoonaa euroa (alv 0 %) ja se kasvoi 2,8 %.

Keskon pääkaupunkiseudun alueeseen kuuluvat Espoo, Helsinki, Vantaa ja Kauniainen.

Päivittäistavarakaupan myynti kasvoi 4,4 % 1 610,0 miljoonaan euroon. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan arvo oli 499,5 miljoonaa euroa. Auto- ja urheilukaupan kauppa kävi 422,8 miljoonalla eurolla ja se kasvoi 10,8 %.

”Nykyisessä markkinatilanteessa voi olla hyvin tyytyväinen siihen, että vähittäismyyntimme on kasvanut edelleen selvästi”, kommentoi lukuja Keskon Etelä-Suomen aluejohtaja Mika Sivula. ”Erityisen ilahtunut olen päivittäistavarakaupan myynnin kasvusta kaikissa ketjuissa.” Myös ravintolatukku Kespron Etelä-Suomen myynti oli vuonna 2023 erinomainen ja myynnin kehitys markkinakehitystä parempi.

”Rakentamisen ja talotekniikan kaupassa myynti taittui rakentamisen markkinan heikennyttyä nopeasti. Katseemme on kuitenkin suhdanteen yli. Pääkaupunkiseudun väestönkasvu vaikuttaa viime vuonna olleen ennätysmäinen, joten rakentamisen ja korjaamisen tarvetta kasaantuu valtavalla vauhdilla. Nyt onkin hyvä aika käynnistää vireillä olevia hankkeita”, Sivula arvioi.

”Autokaupan myynnin kasvu oli maakunnassa merkittävä, yli 15 %. Uusien autojen saatavuus on nyt hyvä, joten aika autonvaihdolle on sopiva. Käytettyjen autojen kauppa on kehittynyt K-Autossa hyvin”, Sivula jatkaa.

”Keskon kasvustrategian mukaisesti jatkamme päivittäistavarakaupan verkoston kasvattamista ja uudistamista pääkaupunkiseudun kasvavalla alueella”, Sivula kertoo.

Espoontorilla jatketaan kaavoitustyötä. Vantaan K-Citymarket Kivistön rakennustyöt jatkuvat ja peruskivi muurataan helmikuussa. K-Citymarket Vuosaaren muutostyöt alkavat kesän korvalla. Espoossa avautuu loppuvuodesta uusi K-Supermarket Perkkaa. Viime vuonna pääkaupunkiseudulla avautuivat Espoon Muuralassa Onninen Mega Express, Espoon Otaniemessä K-Market Maarinsolmu ja Helsingin Hakaniemessä K-Market Lyyra.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös