K-ryhmän vähittäismyynti oli viime vuonna Pohjois-Savossa 469 miljoonaa euroa

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 30.1.2024 K-ryhmän vähittäismyynti oli viime vuonna Pohjois-Savossa yhteensä 468,8 miljoonaa euroa (alv 0%).

Päivittäistavarakaupan myynti kasvoi 1,5 % ja myyntieurot olivat 288,2 miljoonaa. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan arvo oli 133,6 miljoonaa euroa. Auto- ja urheilukauppa kävi 47 miljoonalla eurolla ja se kasvoi 4,4 %.

”Päivittäistavarakaupan myynnin kasvuun voi olla tyytyväinen tässä markkinatilanteessa. Kiitokset K-kauppiaille henkilökuntineen hyvin tehdystä työstä”, kommentoi lukuja Keskon Itä- ja Keski-Suomen aluejohtaja Jesse Kohonen. ”Merkittävät investoinnit K-Citymarket-ketjuun näkyvät hyvänä myynnin kehityksenä.”

”Autokauppa kävi hyvin Pohjois-Savossa ja myynti kasvoi yli 7 %”, Kohonen jatkaa. ”Kasvua vauhditti uusien autojen saatavuuden parantuminen ja käytettyjen autojen kauppa kävi hyvin.”

”Rakentamisen ja talotekniikan kaupassa myynti laski rakentamisen volyymin heikennyttyä. Katseemme on kuitenkin suhdanteen yli ja sen osalta näkymä on positiivinen”, arvioi Jesse Kohonen luottavaisena.

Kuopion Haapaniemen K-Citymarketin rakennuslupa on käsittelyssä

”Olen todella iloinen, että saamme vihdoin Kuopioon kolmannen K-Citymarketin”, sanoo Jesse Kohonen. ”Rakennuslupa on käsittelyssä ja rakennustyöt on tarkoitus aloittaa tänä keväänä. K-Citymarket Haapaniemi tulee olemaan lähin K-Citymarket noin 50 000 asukkaalle.”

Maakunnassa uudistetaan parhaillaan Kuopiossa K-Citymarket Päivärantaa ja K-Supermarket Petosta.

Pohjois-Savossa K-ryhmän ruoka-, rauta- ja urheilukaupoissa, tukussa, autokaupassa sekä toimistoissa työskentelee yli 1400 henkilöä. Kesätyöpaikkoja on luvassa ensi kesäksi 300.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös