K-ryhmän vähittäismyynti oli viime vuonna Kymenlaaksossa yli 300 miljoonaa euroa

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 30.1.2024 K-ryhmän vähittäismyynti oli viime vuonna Kymenlaaksossa yhteensä 302,3 miljoonaa euroa (alv 0 %) ja se oli vuoden 2022 tasolla.

Päivittäistavarakaupan myynti oli 197,4 miljoonaa euroa ja se kasvoi 0,7 %. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynnin arvo oli 57,3 miljoonaa euroa. Auto- ja urheilukaupan kauppa kävi 47,6 miljoonalla eurolla ja se kasvoi 18,9 %.

”Päivittäistavarakaupan myynnin kasvuun voi olla tyytyväinen tässä markkinatilanteessa”, kommentoi lukuja Keskon Etelä-Suomen aluejohtaja Mika Sivula.

”Rakentamisen ja talotekniikan kaupassa myynti laski rakentamisen volyymin heikennyttyä. Katseemme on kuitenkin suhdanteen yli ja sen osalta näkymä on positiivinen”, arvioi Sivula luottavaisena.

”Autokaupan myynnin kasvu oli maakunnassa merkittävä, 26 %. Kasvua vauhditti uusien autojen saatavuuden parantuminen ja käytettyjen autojen kauppa kävi hyvin”, Sivula jatkaa.

Viime vuonna tehtiin täydelliset remontit ja uudistustyöt Haminan K-Market Itäväylään ja Kouvolan Voikkaalla K-Market Woikantoriin.

Kymenlaaksossa K-ryhmän ruoka-, rauta- ja urheilu- sekä autokaupoissa työskentelee noin 800 henkilöä. Kesätyöpaikkoja on myös tarjolla noin 120 tulevaksi kesäksi.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös