K-ryhmän päivittäistavarakaupan myynti kasvoi viime vuonna Päijät-Hämeessä yli 3 %

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 30.1.2024 K-ryhmän vähittäismyynti oli viime vuonna Päijät-Hämeessä yhteensä 352,6 miljoonaa euroa (alv 0 %) ja se kasvoi 1,0 %.

Päivittäistavarakaupan myynti kasvoi 3,2 % ja myyntieurot olivat 228,5 miljoonaa. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti oli 82,9 miljoonaa euroa. Auto- ja urheilukauppa kävi 41,2 miljoonalla eurolla ja se kasvoi 10,3 %.

”Päivittäistavarakaupan myynteihin voi olla tyytyväinen, kun ottaa huomioon markkinassa vallitsevan epävarmuuden. Parhaiten myynti kehittyi K-Market-ketjun oman kylän kaupoilla lähes 9 %:n verran”, kommentoi marraskuussa aluejohtajana aloittanut Janne Virtanen.

”Autokaupan myynnin kasvu oli Päijät-Hämeessä 13 %:n luokkaa. Kasvua vauhditti uusien autojen saatavuuden parantuminen ja käytettyjen autojen kauppa kävi hyvin”, analysoi Janne Virtanen.

”Rakentamisen ja talotekniikan kaupassa myynti laski rakentamisen volyymin heikennyttyä. Katseemme on kuitenkin suhdanteen yli ja sen osalta näkymä on positiivinen”, arvioi Janne Virtanen luottavaisena.

Kesko on päättänyt rakentaa Paavolan K-Citymarketin korvaavan marketin Lahdessa. Luhdan kortteliin avautuu vuonna 2026 K-Citymarket, jonka kokonaispinta-ala on noin 9 500 neliömetriä. Heinolan K-Citymarketissa on meneillään uudistustyöt ja laajennus, jotka valmistuvat tänä keväänä.

”Suomen vanhimman K-Citymarketin korvaaminen uudella on osa Keskon kasvustrategiaa. Tavoitteemme on jatkaa olemassa olevien kauppojen uudistamista sekä avata uusia päivittäistavarakauppoja lähivuosina. Haluamme tarjota asiakkaille uusia ja moderneja kauppoja tulevaisuudessa”, maalailee Janne Virtanen.

Päijät-Hämeessä K-ryhmän ruoka-, rauta- ja urheilukaupoissa sekä autohuoltamoissa työskentelee yli 1000 henkilöä. Kesätyöpaikkoja on tarjolla 180 tulevaksi kesäksi.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös