Susijengi mukaan K-Marketien kiusaamisvapaalle vyöhykkeelle

Suomen koripallomaajoukkue Susijengi lähtee mukaan kiusaamisvapaalle vyöhykkeelle. Kiusaamisvapaa vyöhyke on K-Market-ketjun toimintamalli, joka muistuttaa, että kiusaamiseen puuttuminen on meidän jokaisen asia.

K-Market-kaupoissa kiusaamisvapaa vyöhyke tarkoittaa sitä, että kauppa tarjoaa lapselle tai nuorelle tarvittaessa turvallisen paikan, jossa on aina välittävä aikuinen. Samalla K-Marketit puhuvat kiusaamisen ehkäisemisestä yhdessä kumppaninsa Mannerheimin lastensuojeluliiton kanssa. Susijengi osallistuu kiusaamisvapaalle vyöhykkeelle nostamalla tärkeää aihetta esiin ja näyttämällä omalta osaltaan esimerkkiä siitä, että jokainen voi puuttua kiusaamiseen.  

”Kiusaamisvapaa vyöhyke on herättänyt näkyvästi keskustelua kiusaamista vastaan ja näyttänyt mallia puuttua kiusaamiseen. Haluamme kantaa kortemme kekoon, jotta kiusaamista saataisiin vähennettyä. Yhdessä olemme enemmän, ja siksi ehdotimme, että Susijengi voisi tulla mukaan kiusaamisvapaalle vyöhykkeelle. Olemme todella iloisia, että voimme olla mukana edistämässä tärkeää asiaa”, sanoo Koripalloliiton kumppanuus- ja tapahtumajohtaja Timo Vertiö.  

“Kaikilla on vastuu puuttua kiusaamiseen. K-Marketit ja MLL haluavat kannustaa kaikkia mukaan ja olemme todella iloisia siitä, että saamme Susijengin puhumaan tärkeän asian puolesta. Susijengiläiset ovat esikuvia monelle lapselle ja nuorelle ja sitä kautta heillä on mahdollisuus vaikuttaa”, kertoo johtaja Jesper Åberg K-Market-ketjusta. 

Kiusaamisvapaa vyöhyke on K-Market-ketjussa pysyvä toimintamalli, joka on käytössä kaikissa lähes 800 K-Market-kaupassa ympäri Suomea. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos myönsi toimintatavalle vuoden 2022 kansanterveyspalkinnon tunnustuksena valtakunnallisesti merkittävästä kansanterveyden hyväksi tehdystä työstä.  

K-ryhmä ja Suomen Koripalloliitto tekevät monenlaista yhteistyötä. Pitkäjänteinen kumppanuus sisältää nuorten ja aikuisten koripallomaajoukkueiden yhteistyökumppanuuden sekä lapsille ja nuorille suunnatut Pirkka Street Basket -kiertueet ja Pirkka Pikkusudet -koriskoulut ja -riehat.   

Susijengi jalkautuu torstaina 20.7. Helsingin keskustan K-Marketeihin  

Tule katsomaan, mitä tapahtuu ja moikkaamaan susijengiläisiä klo 16–17. Silloin Susijengi liikkuu pienempinä porukoina kuudessa eri kaupassa ja kisaa, mikä porukka tekee eniten hyvää ja kerää samalla jeesauspisteitä. Tapahtuma on avoin kaikille. Mukana seuraavat kaupat: 

K-Market Albertin Herkku, Albertinkatu 15, 00120 Helsinki 
K-Market BiiliTalo, Salomonkatu 17, 00100 Helsinki 
K-Market Erottaja, Erottajankatu 7, 00130 Helsinki 
K-Market Töölöntori, Tykistönkatu 7, 00260 Helsinki 
K-Market Museokatu, Museokatu 40, 00100 Helsinki 
K-Market Roba, Iso Roobertinkatu 20-22, 00120 Helsinki 


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös