Keskon kaikkien aikojen suurin rakennushanke näkyy pian kaikille - Onnisen ja K-Auton logistiikkakeskuksen peruskivi muurattiin Hyvinkäällä

Keskoon kuuluvan teknisen tukkukaupan Onnisen ja K-Auton käyttöön tuleva uusi logistiikkakeskus on pinta-alaltaan noin 85 000 neliömetriä, mikä vastaa 12 jalkapallokenttää. Vaiheittain vuosien 2025–2030 aikana valmistuvan logistiikkakeskuksen peruskivi muurattiin 30.5. Hyvinkäällä. 
Keskon uuden logistiikkakeskuksen peruskiveä muuraamassa projektijohtaja Hanna Harju-Säntti Haahtelasta ja projektijohtaja Seppo Kemppainen Keskosta.

Kesko rakennuttaa uutta logistiikkakeskusta teknisen tukkukaupan Onnisen ja K-Auton käyttöön. Hanke on Keskon historian suurin yksittäinen rakennushanke ja suurimpia Suomessa meneillään olevia rakennushankkeita. Noin 85 000 neliömetrin logistiikkakeskus vastaa kooltaan 12 jalkapallokenttää ja tonttia ympäröivän aidan kiertääkseen on käveltävä 2,5 kilometriä.   

”Suuri rakennusprojekti on aina myös suuri yhteistyöprojekti. Yksi Keskon rakentamisen ja talotekniikan kaupan kasvun ajureista on käynnissä oleva vihreä siirtymä. Onnelasta tullaan toimittamaan kaikkialle Suomeen esimerkiksi aurinkosähköjärjestelmiin tarvittavia paneeleita ja inverttereitä, tuulivoiman kaapeleita sekä sähköautojen latauslaitteita - sekä laajasti perinteisiä teknisen tukkukaupan tuotteita, joita tarvitaan yhteiskuntamme rakentamiseen”, sanoi Keskon rakentamisen ja talotekniikan kaupan toimialajohtaja Jorma Rauhala peruskiven muuraustilaisuudessa.  Onnela_muuraus_DSC4597_770-px.jpg
Onnelaksi nimetyn logistiikkakeskuksen peruskiveen tallennettiin perinteiden mukaan peruskirjan lisäksi nyt käytössä olevat metallirahat, muurauspäivänä ilmestyneet Helsingin Sanomat ja Aamuposti, Onnisen asiakaslehti numero 1/23 ja logistiikkakeskuksen pääpiirustustiedostot PDF-muodossa.Kuvassa Keskon rakentamisen ja talotekniikan kaupan toimialajohtaja Jorma Rauhala (vas.) ja vastaava työnjohtaja Kristian Torsell Haahtelasta. 

Onnela_muuraus_DSC4761_770-px.jpg
Onnisen toimitusjohtaja Martti Forss muurausvuorossa kuvassa etualalla. Muut peruskirjan mukaiset muuraajat vasemmalta: Kreaten toimitusjohtaja Timo Vikström, RE-Suunnittelun pääsuunnittelija Juha Arohonka, Haahtela-yhtiöiden toimitusjohtaja professori Yrjänä Haahtela, Keskon autokaupan toimialajohtaja Matti Virtanen, Keskon pääjohtaja Mikko Helander, Keskon rakentamisen ja talotekniikan kaupan toimialajohtaja Jorma Rauhala, Haahtelan vastaava työnjohtaja Kristian Torsell, Hyvinkään kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen ja Hyvinkään kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pentti Puhakka.   

Hyvinkään logistiikkakeskushanke on osa Keskon kasvustrategian toteuttamista. Kesko investoi hankkeeseen yhteensä yli 300 miljoonaa euroa. Työt kohteessa alkoivat lokakuussa 2022. Aikataulun mukaisesti logistiikkakeskuksen rungon pystytys alkaa kesäkuun lopussa. Logistiikkakeskus valmistuu vaiheittain vuosien 2025–2030 aikana.   

Ympäristö- ja luontoarvot on huomioitu logistiikkakeskuksen rakentamisessa jo alusta lähtien. Hankkeeseen nimetty ekologi inventoi tontin luontoarvot ja laatii esityksen luontoarvojen kompensoimiseksi. Kaikki logistiikkakeskuksessa käytettävä sähkö on uusiutuvaa, ja tontille rakennetaan oma aurinkovoimala. Tavoitteena on saada rakennukselle Very Good -tason BREEAM-ympäristöluokitus.   


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös