Koko kuori kompostiin – Pirkka-banaanien tarrat vaihtuivat kompostoituviin

Kaikkien Pirkka-banaanien tarrat on vaihdettu kesäkuun aikana uusiin tarroihin, jotka kompostoituvat myös kotikompostorissa muun biojätteen seassa. Banaaninkuoren voi siis jatkossa lajitella biojätteeksi ilman, että tarran irrottaa kuoresta.  

Sekä Pirkka-banaaneissa että Pirkka Reilun kaupan luomubanaaneissa olevat tarrat on vaihdettu uudenlaisiin kompostoituviin tarroihin. Uudet tarrat hajoavat myös kotikompostorien vaihtelevissa olosuhteissa muun kompostoituvan jätteen seassa. Uudistus helpottaa lajittelua entisestään, kun banaanin tarraa ei enää tarvitse irrottaa ennen kuin kuoren laittaa biojätteeseen. Uusilla tarroilla varustetut banaanit saapuivat kauppoihin kesäkuun aikana.  

”Saamme säännöllisin väliajoin kuluttajapalautetta siitä, miten ärsyttävää on poistaa tarra hedelmästä ennen kuorien laittamista kompostiin. Haluamme helpottaa kuluttajien arkea ja kannustaa kierrättämään, ja tarrojen vaihtaminen kompostoituviksi auttaa tässä”, iloitsee osto- ja myyntipäällikkö Nanette Karttunen Keskolta.  

Valtaosassa Pirkka-hedelmiä on siirrytty käyttämään kompostoituvia Pirkka-tarroja. Tällaisten tarrojen saaminen myös Pirkka-banaaneihin on pitkäjänteisen kehityksen tulos.  

”Vaikka tarra banaaninkuoressa saattaa tuntua pieneltä asialta, sen vaikutus kertautuu. Banaani on yksi myydyimmistä hedelmistä ja K-ruokakaupoissa niistä suurin osa on Pirkka-banaaneja", kertoo Karttunen.  

Banaanit pakataan kuumassa ja kosteassa olosuhteessa, mikä tuo vaatimuksia tarrojen materiaalille. Uudet tarrat on valmistettu kotikompostoriin soveltuvasta sertifioidusta materiaalista ja ne ovat EU-standardien mukaisia. 

“Moni miettii, miksi käytämme tarroja Pirkka-hedelmissä. Hedelmille on määritelty tarkat laatuvaatimukset muun muassa koon, värityksen ja sokeripitoisuuden osalta. Tämän takia pidämme tärkeänä, että Pirkka-hedelmät ovat tunnistettavissa myös kaupassa, missä ne myydään usein isoista keoista ilman tukkulaatikkoa. Tarra ja sen liima ovat molemmat elintarvikekelpoisia”, selittää Karttunen.  

Tarrojen kokonaismäärää on myös vähennetty. Tällä hetkellä alle puolet tukkulaatikon hedelmistä tarroitetaan, jotta asiakas voi halutessaan valita myös tarrattomia hedelmiä.  


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös