Vastuullisemmat kalavalinnat entistä helpompia – Pirkka ja Pirkka Parhaat -kalatuotteet kattavasti kotimaisia tai vastuullisuussertifioituja

Kesällä 2020 asetetun tavoitteen mukaisesti kaikki tuoreet ja pakasteesta löytyvät naturel ja paneroidut Pirkka ja Pirkka Parhaat -kalatuotteet ovat nyt kotimaista alkuperää tai vastuullisuussertifioituja.

’’Haluamme tehdä asiakkaillemme vastuulliset valinnat mahdollisimman helpoksi. Asetimme vuonna 2020 tavoitteeksi, että kaikki tuoreet ja pakasteesta löytyvät naturel ja paneroidut Pirkka ja Pirkka Parhaat -kalatuotteet, joita on yhteensä 76, ovat joko kotimaista alkuperää tai MSC- tai ASC-sertifioituja vuoden 2021 loppuun mennessä. Tämä tavoite saavutettiin aikataulussa ja nyt vastuullisemmat kalavalinnat K-ruokakaupoissa käyvät entistä vaivattomammin’’, kertoo Keskon päivittäistavarakaupan vastuullisuusjohtaja Timo Jäske.

K-ryhmän kalahankintoja ohjaa WWF:n Kalaoppaaseen pohjautuva K-ryhmän kala- ja äyriäislinjaus, joka on ollut voimassa jo 13 vuoden ajan. K-ruokakauppojen valikoimissa ei ole WWF:n Kalaoppaassa punaisella merkittyjä lajeja. Valikoimapäätöksissä suositaan kestäviä kalakantoja sekä MSC- ja ASC-sertifioituja toimittajia.

MSC:n (Marine Stewardship Council) kalamerkki löytyy luonnonvaraisista kaloista ja äyriäisistä, jotka ovat peräisin MSC:n kestävän kalastuksen standardin mukaisesti sertifioiduista vastuullisista kalastusyrityksistä. ASC:n (Aquaculture Stewardship Council) turkoosi merkki osoittaa, että kasvatetut kalat ovat peräisin vastuullisesti ja tiukkojen kriteerien mukaisesti toimivista kalankasvattamoista, joissa pyritään minimoimaan ympäristö- ja sosiaaliset vaikutukset.

Kalaketjun läpinäkyvyyteen satsataan

Yhä useampi kuluttaja on kiinnostunut tuotteiden alkuperästä ja niiden matkasta kaupan hyllylle. Syyskuussa 2021 kotimaisiin Pirkka-kirjolohipakkauksiin lisättiin kasvattajamerkintä, jonka avulla kuluttaja voi nähdä tuotteen tarkan alkuperän. Uudistuksen myötä K-ruokakaupoissa myytiin vuonna 2021 Pirkka-kirjolohta 500 000 pakettia aiempaa vuotta enemmän.

’’Kuluttajat odottavat avoimempaa tietoa tuotteiden toimitusketjusta. Pirkka-kirjolohipakkausten kasvattajamerkinnän avulla olemme voineet lisätä läpinäkyvyyttä ja vastata tähän tarpeeseen. Pirkka-kirjolohituotteet tulevat seitsemältä eri kasvattajalta Suomen länsirannikolta ja Ahvenanmaalta, nyt kuluttaja näkee tarkalleen mistä ostamansa tuote on peräisin ja kenen kasvattajan kala on kyseessä’’, Jäske kertoo.

Lisätäkseen toimitusketjujensa läpinäkyvyyttä K-ryhmä julkaisi syksyllä 2020 Tuotteiden jäljillä -sivuston, jossa kerrotaan K-ryhmän kaupoissa myytävien tuotteiden alkuperästä ja reitistä kaupan hyllylle. Sivustolla kerrotaan kaikkien Pirkka- ja K-Menu-tonnikalasäilykkeiden, Pirkka Reilun kaupan ruusujen ja PROF Timber -puutavaran alkuperästä ja reitistä K-kauppoihin. Sivustolle lisätään jatkossa asiakkaiden ja muiden sidosryhmien toivomia tuotteita.

Viisi suosituinta Pirkka ja Pirkka Parhaat -kalatuotetta

  1. Pirkka suomalainen kylmäsavukirjolohifilee viipaloitu
  2. Pirkka suomalainen savukirjolohifilee
  3. Pirkka suomalainen graavikirjolohifilee viipaloitu
  4. Pirkka katkarapu MSC kuorittu pakaste
  5. Pirkka lohifileepalat ASC

(K-ryhmän myyntidata 2021)


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös