Ukraina-rusetilla kerätään varoja Suomeen saapuneiden ukrainalaisten auttamiseksi

K-ryhmän ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton yhteistyössä kerätään varoja Suomeen saapuneiden ukrainalaisten auttamiseksi. K-ruokakauppoihin 5. joulukuuta myyntiin tulevista Ukraina-ruseteista kertyneet varat käytetään valtakunnalliseen auttamistyöhön, jonka kautta Mannerheimin Lastensuojeluliitto tarjoaa ukrainalaisille ruokaa, turvaa ja yhteisön, johon kiinnittyä. 

Kymmeniä tuhansia ukrainalaisia naisia ja lapsia on paennut sotaa Suomeen. K-ryhmän ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton yhteistyössä autetaan paljon menettäneitä ukrainalaisia pääsemään kiinni arkeen ja osaksi suomalaista yhteiskuntaa. 

”Ukraina-rusetin ostaminen on helppo tapa auttaa arjen ruokaostosten ohessa, ja rusetin käyttö on näkyvä tapa osoittaa solidaarisuutta ukrainalaisille yli kielimuurien. Laajan kauppaverkostomme kautta Ukraina-rusetit tulevat kattavasti suomalaisten saataville”, kertoo Keskon päivittäistavarakaupan vastuullisuusjohtaja Timo Jäske

Rusettien myynnistä kerätyillä varoilla Mannerheimin Lastensuojeluliitto muun muassa jakaa ruokalahjakortteja ja tarjoaa ukrainalaisille perheille yhteisöllisiä ruoka- ja kahvitteluhetkiä perhekahviloissa ympäri Suomen. Lisäksi varoilla mahdollistetaan lasten harrastuksia sekä koulutetaan vapaaehtoisia ja kerho-ohjaajia harrastustoimintaan ja muihin tehtäviin tukemaan niin vanhempia kuin lapsia. Tavoitteena on myös laajentaa läksykummitoimintaa kouluikäisten ukrainalaislasten tueksi ja kattaa tulkki- ja käännöskuluja.

Ukraina_rusetti_äiti_ja_lapsi-770px.jpg

"Haluamme auttaa sotaa paenneita perheitä pääsemään kiinni tavalliseen, hyvään arkeen täällä Suomessa. Monipuolinen tekeminen ja toiminta auttaa ukrainalaisia perheitä tutustumaan paikkakunnan muihin vanhempiin ja lapsiin, saamaan uusia ystäviä, harrastamaan sekä esimerkiksi kuulemaan ja oppimaan suomea. Ukraina-rusetista kerätyillä varoilla voimme tarjota perheille mahdollisuuden kuulua johonkin myös silloin, kun oma elämä ja arki kotimaassa on yllättäen luhistunut ympäriltä", Mannerheimin Lastensuojeluliiton kehittämispäällikkö Tarja Satuli-Kukkonen toteaa.

Ukraina-rusetin hinta on 5 € kappaleelta. Rusetit ovat myynnissä yksinoikeudella K-Marketeissa, K-Supermarketeissa, K-Citymarketeissa ja Neste K -liikenneasemilla 5.12.2022–28.2.2023. Kesko ja K-kauppiaat eivät ota Ukraina-rusettien myynnistä myyntipalkkiota. Yhteistyöstä löytyy lisätietoa osoitteesta www.mll.fi/ukrainarusetti.
 


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös