Ykköstoiveena pientuottajan herkuttelujuusto – K-ryhmä kartoitti toiveita lähi- ja pientuottajien tuotteista

Suomalaiset suosivat lähi- ja pientuottajien tuotteita. Halutuin lisä tähän valikoimaan oli herkuttelujuusto, selvisi K-ryhmän tekemästä kyselystä. Kyselyn perusteella asiakkaat pääsivät vaikuttamaan uuden pientuottajan tuotteen valintaan Pirkka Parhaat -sarjaan: nyt sarja täydentyy sastamalalaisen Herkkujuustolan punahomejuustolla. Pääsy Pirkka Parhaat -sarjaan ja valtakunnalliseen jakeluun on pientuottajalle ponnahduslauta laajempaan kasvuun.

’’Selvitimme K-Kylässä tehdyssä kyselyssä* minkä lähi- tai pientuottajan tuotteen asiakkaat toivoisivat löytävänsä K-ruokakaupoista​. Eniten kannatusta keräsi herkuttelujuusto, jonka viidennes vastanneista toivoi löytävänsä K-kauppojen hyllyiltä pientuottajan valmistamana’’, kertoo Keskon päivittäistavarakaupan omista brändeistä vastaava Taija Väre.

Sopivia herkuttelujuustojen pientoimittajia ja potentiaalisia tuotteita lähdettiin kartoittamaan, ja valituille K-Kylä-kyselyyn osallistuneille henkilöille ympäri Suomen toimitettiin maisteltavaksi ja arvioitavaksi kolme eri herkuttelujuustoa.

Uutuudeksi valikoitui sastamalalaisen pientuottajan pehmeä ja mieto punahomejuusto

Pirkka Parhaat -sarjaan valittiin sastamalalaisen Herkkujuustolan punahomejuusto, jota arvosteluraati kuvaili pehmeäksi, täyteläiseksi ja ylelliseksi niin ulkonäöltään kuin maultaan.

Herkkujuustolaa pyörittää Sveitsistä kotoisin oleva juustomestari Peter Dörig yhdessä vaimonsa Jenni Dörigin kanssa. Herkkujuustolan juustot valmistetaan puhtaasta suomalaisesta maidosta käsityönä.

’’Pehmeä ja mieto punahomepintainen juusto muuttuu ikääntyessään voimakkaammaksi ja hieman valuvaksi. Juusto jatkaa kypsymistä vielä pakkauksessakin ja on itseasiassa parhaimmillaan vasta juuri ennen parasta ennen -päivää’’, juustomestari vinkkaa.

Herkkujuustolan juustomestari Peter Dörig

’’Pääsy Pirkka Parhaat -sarjaan on mahtava ponnahduslauta’’

Punahomejuusto täydentää Pirkka Parhaat -juustojen valikoimaa ja tukee suomalaista pientuotantoa.

’’Pääsy Pirkka Parhaat -sarjaan ja valtakunnalliseen jakeluun on meille paitsi suuri kunnianosoitus, myös mahtava ponnahduslauta, joka tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden kasvuun ja suurempaan menestykseen’’, Peter kertoo.

Pirkka tarjoaa monelle pienelle suomalaiselle yritykselle mahdollisuuden saada tuotteet valtakunnallisesti myyntiin ja kasvattaa tuotantoaan hallitusti. Pirkka-tuotteista yli 1000 on valmistettu tai kasvatettu Suomessa, ja niitä valmistetaan 200 yrityksessä eri puolilla maata.

K-kaupoissa Suomen suurin paikallisten tuotteiden valikoima

K-ruokakaupoissa myytävistä tuotteista noin 80 prosenttia on suomalaista alkuperää ja lähiruokatuotteiden valikoima on Suomen suurin - yhteensä noin 50 000–60 000 paikallista tuotetta. Lähiruokatuotteiden tarjonta sekä valikoimien räätälöinti vastamaan paikallista kysyntää on olennainen osa K-kauppiasyrittäjyyttä ja hyödyttää niin lähituottajia, asiakkaita kuin kauppiaitakin.

*K-ryhmä toteutti kyselytutkimuksen K-ryhmän asiakasyhteisö K-Kylässä 15.-18.4.2021. Kyselytutkimukseen vastasi 1074 kuluttajaa ympäri Suomen.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös