Pieni suuri teko: K-Supermarket Vihdin lapsiystävällinen pullonpalautuspiste

K-Supermarket Vihdin diplomikauppiaan Timo Laukkasen mielestä lapsiasiakkaat tulee ottaa huomioon siinä missä aikuisetkin. Laukkasen kaupassa pienimmätkin asiakkaat huomioidaan tervehdyksin ja lapsille brändätty pullonpalautuspiste tekee kierrättämisestä kivaa.

– Haluan ajatella asiakkuuksia pitkäjänteisesti: moni kaupassa nyt vanhempiensa, mummonsa tai vaarinsa kanssa käyvä lapsi voi olla meidän asiakkaamme myös aikuisena. Uskon, että kaikki asiakkaat pitää ottaa tasapuolisesti huomioon, Laukkanen sanoo.

Ideaa lapsille brändätystä pullonpalautuspisteestä lähdettiin kehittämään asiakkaiden toiveesta. Laukkanen järjesti äänestyksen, jossa kaupan lapsiasiakkaat pääsivät vaikuttamaan pullonpalautuspisteen kuosiin – voittajiksi valikoituivat karhu ja örkki. Palautuspisteelle kehiteltiin myös turvallinen jakkara yhteistyössä kotimaisen Suomen Voimistelutuote Oy:n kanssa. Pullonpalautuslaitteen osalta yhteistyökumppanina toimi RVM Systems.

Katso video:

Tavoitteena Laukkasella on ollut tehdä kauppareissuista mukavampia kokemuksia myös lapsille. Huomiota herättävä pullonpalautuspiste myös kannustaa lapsia ja nuoria kierrättämään. – Pullonpalautuksen ja kierrättämisen ei tarvitse olla mitään pakkopullaa, ja tällä idealla halusin tehdä siitä lapsille kivan kokemuksen, Laukkanen sanoo.

Siinä kauppias on myös onnistunut: lapsia näkyy kaupalla palauttamassa pulloja tiuhaan ja palaute lapsiperheiltä on ollut positiivista. – Ja niillä kerroilla kun pulloja ei ole palautettavana, palautuspisteen örkkejä tykätään moikkailla ihan muuten vain, Laukkanen naurahtaa.

Kauppias iloitsee siitä, kuinka hyvin lapsiperheet ovat löytäneet K-Supermarket Vihdin. Laukkanen arvioi, että kyse on osaltaan juuri tämäntyyppisestä pitkäjänteisestä työstä ja asiakkaiden tarpeiden kuuntelusta.

– Olemme tehneet tietoisen valinnan huomioida lapsiasiakkaat erittäin hyvin. Kun tervehdimme, tervehdimme myös sitä perheen nuorimmaista. Joissain paikoissa saatetaan antaa kiukuttelevalle lapselle tikkari, mutta me emme ole lähteneet sille linjalle. Haluamme keskittyä vahvistamaan niitä positiivisia syitä, joiden vuoksi kauppareissu ylipäätään on lapsille mieluinen ja kiinnostava kokemus.

Muiden K-kauppiaiden tavoin Timo Laukkasen ideamylly jauhaa jatkuvasti uutta.

– K-Citymarket Järvenpään kauppias Markku Hautala sanoi taannoin hyvin, että vain muutos on pysyvää. Kauppiasurallani ei ole ollut montaakaan päivää, jolloin mitään uutta ei olisi syntynyt. Jatkuvasti tässä kehitetään, tehdään uutta ja mietitään, miten kaupassa käynti olisi asiakkaillemme vielä vähän mukavampaa.

> Diplomikauppias Timo Laukkanen on toiminut kauppiaana vuodesta 2005 lähtien ja K-Supermarket Vihdissä vuodesta 2011. Laukkasen aikaisempia kauppapaikkoja ovat olleet K-Market Suvela Espoossa ja K-Market Tuulensuu Veikkolassa.

 


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös