Päijät-Hämeen K-Supermarketeissa voi lahjoittaa ruokalahjan vähävaraiselle lapsiperheelle

Yli 120 K-Supermarketia ympäri Suomen toteuttaa tänä jouluna ensimmäistä kertaa Auta Ruokalahjalla -keräyksen. Myös päijäthämäläisillä on mahdollisuus auttaa vähävaraisia lapsiperheitä ruokalahjoituksin. Keräys alkaa 7.12, ja se toteutetaan yhteistyössä Mannerheimin Lastensuojeluliiton kanssa.

K-ryhmä aluetiedote 3.12.2021

Lapsiperheköyhyys koskettaa Suomessa yli 120 000 lasta. Koronapandemia on lisännyt lapsiperheiden avun tarvetta koko Suomessa, mutta pienituloisuudessa on myös alueellisia eroja. Lapsiperheiden pienituloisuus oli yleisintä Pohjois-Karjalassa, Pohjois-Pohjanmaalla, Päijät-Hämeessä ja Kymenlaaksossa. THL:n vuoden 2019 tilaston mukaan Päijät-Hämeen lapsista 14,5 % kuului pienituloisiin, kun koko maan luku on 12,4 %.*

K-Supermarketeista valtaosa tekee jatkuvaa yhteistyötä erilaisten avustusjärjestöjen kanssa. K-Supermarketeille tehdyn kyselyn mukaan 96 % vastanneista kaupoista sanoo tekevänsä hyväntekeväisyyttä jatkuvasti. Yleisimmät tavat auttaa ovat hävikkiruoan lahjoittaminen vähävaraisille seurakuntien tai järjestöjen kautta, koulujen ja paikallisten urheiluseurojen tukeminen sekä erilaiset keräykset juhlapyhien yhteydessä.**

Auta Ruokalahjalla -keräys toteutetaan tänä jouluna ensimmäistä kertaa yli 120 kaupassa yhteistyössä Mannerheimin Lastensuojeluliiton kanssa. Keräys järjestetään 7.–31.12.2021, ja asiakkaat voivat osallistua keräykseen lahjoittamalla hyvin säilyviä elintarvikkeita. Lahjoitetut jouluherkut jaetaan eri puolilla Suomea Mannerheimin Lastensuojeluliiton kohtaamispaikoissa lapsiperheille. Auta Ruokalahjalla -keräyksen lisäksi K-kauppiailla voi olla omia paikallisia keräyksiä joulun aikana.

”Hyvä ruoka on keskeinen osa joulua, joten halusimme osallistua vaikeassa tilanteessa olevien lapsiperheiden auttamiseen erityisesti nyt, kun avun tarve on entisestään kasvanut. Kaikilla ei ole mahdollisuutta ostaa joulupöytään haluamiaan ruokia ja herkkuja. Keräys on asiakkaillemme konkreettinen tapa auttaa. Lisäksi K-Supermarketit tekevät erillisen 100 000 euron lahjoituksen Mannerheimin Lastensuojeluliiton kautta. Summa jaetaan ruokalahjakortteina 2 000:lle apua tarvitsevalle perheelle”, kertoo K-Supermarketin ketjujohtaja Anne Hujala.

Päijät-Hämeen ruokalahjoitukset apua tarvitseville perheille jaetaan MLL:n Lahden paikallisyhdistyksen kautta yhteistyössä Lahden kohtaamispaikkaverkoston kanssa.

”Meidän alueellamme moni lapsiperhe joutuu tuskailemaan joulun ruokaostosten kanssa. Mahdollisuus jakaa ruokalahjoja tulee todella tarpeeseen. On iso ilo myös jakajalle, kun saa auttaa näin konkreettisella tavalla ”, kertoo toiminnanjohtaja Marjukka Salomaa MLL:n Lahden paikallisyhdistyksestä.

Päijät-Hämeessä mukana Auta Ruokalahjalla -keräyksessä olevat K-Supermarketit:

K-Supermarket Ahtiala, Lahti
K-Supermarket Hyppyri, Lahti
K-Supermarket Hollola
K-Supermarket Nastola
K-Supermarket Orimattila
K-Supermarket Suvituuli, Sysmä
K-Supermarket Vääksy

Päijät-Hämeen lahjoitukset jaetaan MLL:n Lahden yhdistyksen kautta apua tarvitseville perheille.

Näin osallistut Auta Ruokalahjalla -keräykseen:

  • Tarkista mukana olevat K-Supermarketit: www.k-supermarket.fi
  • Osallistua voit 7.12.–31.12. välisenä aikana.
  • Osta hyvin säilyviä ruokatarvikkeita, jotka eivät tarvitse kylmäsäilytystä.
  • Jätä ostamasi tuotteet Auta Ruokalahjalla -keräyspisteeseen.
  • K-Supermarket-kauppiaat toimittavat Mannerheimin Lastensuojeluliiton avulla ruokalahjoitukset apua tarvitseviin lapsiperheisiin.

*Tilastokeskus tulonjakotilasto 2019 ja THL:n Lasten pienituloisuusaste 2019 -tilasto
**K-Supermarketien hyväntekeväisyyskysely 09/2021, n=133

Takaisin ylös