Kolme uutta K-Lataus-asemaa Helsinkiin – Mellunmäkeen suurteholatauspisteet

Ensimmäinen kolmesta uudesta K-Lataus-asemasta on avattu Mellunmäen K-Supermarket Masin yhteyteen. Se tarjoaa sähköautoilijoille nopeaa suurteholatausta. Lähiviikkoina uudet K-Lataus-asemat avataan myös Torpparinmäen ja Pohjois-Haagan K-Supermarketien yhteyteen.

Uusista asemista ensimmäisenä auennut Mellunmäen K-Supermarket Masin asema tarjoaa sähköautoilijoille 150 kW:n tehoisen suurteholatauksen lisäksi 11 kW:n tehoista peruslatausta. Käytännössä ladattavana voi samanaikaisesti olla kolme autoa, sillä yhdellä suurteholatauslaitteella voi ladata kahta autoa yhtä aikaa. Asema sijaitsee kaupan parkkihallissa ja on avoinna hallin aukioloaikojen mukaan. 

“Viime aikoina monet asiakkaamme ovat toivoneet sähköauton latausmahdollisuutta. Alueellamme ei ole ollut julkisia sähköauton latausasemia lainkaan, joten siksikin on hienoa, että sellainen löytyy jatkossa kauppamme yhteydestä”, kertoo K-Supermarket Masin kauppias Markku Tamminen.

Mellunmäen aseman lisäksi Helsinkiin avataan lähiviikkoina K-Lataus-asemat K-Supermarket Torpparinmäen ja K-Supermarket Pohjois-Haagan yhteyteen. Myös nämä asemat ovat ensimmäiset julkiset latausasemat omissa kaupunginosissaan. Molemmille asemille tulee yksi 50 kW:n tehoinen pikalatauslaite sekä kaksi 11 kW:n tehoista peruslatauslaitetta, jotka ovat autoilijoiden käytössä 24/7. Torpparinmäen ja Pohjois-Haagan asemien auettua K-Latauksella on pääkaupunkiseudulla yhteensä 20 sähköautojen latausasemaa. 

K-Lataus-verkosto palvelee valtakunnallisesti 

K-ryhmä tarjoaa sähköautoilijoille latausasemia jo 85 kaupan yhteydessä eri puolilla Suomea. Yhteensä asemilla on peruslatauspisteitä 290 ja pika- tai suurteholatauspisteitä 126. Vuoden 2021 aikana K-Lataus on jatkanut kasvuaan, yhteensä uusia asemia aukeaa vuoden aikana 20. Uusille asemille rakennetaan niin perus-, pika- kuin suurteholatauspisteitä. Investoinnit painottuvat pika- ja suurteholatauspisteisiin ja kasvattavat samalla merkittävästi Suomen suurteholatausasemien verkoston kokoa.

”Sähköautoilu kiinnostaa koko ajan enemmän, ja autot kehittyvät jatkuvasti niin akkujen kuin latausnopeuksienkin osalta. Siksi on keskeistä, että latausverkosto on kattava ja tarjoaa tarpeeksi nopeaa latausta. Siinä K-Lataus on merkittävässä roolissa sähköistämässä Suomen autoilua”, sanoo Keskon autotoimialan palveluliiketoiminnasta ja K-Latauksesta vastaava johtaja Tom von Bonsdorff.  

Takaisin ylös