K-ryhmä mukana tukemassa Pelastusarmeijan Joulupatakeräystä jo yhdeksättä kertaa

Pelastusarmeijan perinteiset joulupadat jalkautuvat katukuvaan ympäri Suomen 15. joulukuuta. Vuotuisen Joulupata-keräyksen tuotoilla tuetaan kotimaan avuntarvitsijoita. K-ryhmä on tänäkin vuonna mukana tukemassa keräystä.

Tänä jouluna kaupunkikuvassa on sekä perinteisiä että pieniä joulupatoja. Perinteiseen joulupataan kuuluu pata ja patavahti, joka on ollut tuttu näky jo vuodesta 1906 lähtien. Perinteiset joulupadat ovat ulkona ympäri Suomen ajalla 15.-23.12.2021. Pienet padat ilman vahtia ovat ulkona joulukuun alusta vähintään 26.12.2021 saakka. Perinteiset tavaralahjoitukset otetaan vastaan Pelastusarmeijan iCare- ja kirpputorimyymälöissä.

K-ryhmä on mukana tukemassa keräystä jo yhdeksättä kertaa ja joulupatoja löytyy 20 K-ruokakaupan yhteydestä, esimerkiksi Turusta, Jyväskylästä, Helsingistä ja Rovaniemeltä.

Joulupadan tuotoilla tuetaan paikallisesti lapsiperheitä ja yksinhuoltajia, pieneläkeläisiä sekä ruoka-apua tarvitsevia opiskelijoita. Myös työttömät ja syrjäytymisvaarassa olevat nuoret ovat avun saajina. Poikkeukselliset vuodet 2020 ja 2021 ovat tuoneet Pelastusarmeijan toimipisteisiin uusia avuntarvitsijoita.

Joulupata-keräyksestä saatavat varat jaetaan ruokana, vaatteina ja lahjakortteina Pelastusarmeijan toimipisteissä eri puolella Suomea. Kullakin alueella kerätyt varat käytetään paikallisesti kyseisen paikkakunnan ihmisten avustamiseen. Nettipatojen tuotto jaetaan sitä vastoin avun tarvitsijoille kaikkialla Suomessa.

Lue lisää Joulupata-keräyksestä ja tavoista, jolla keräykseen voi osallistua osoitteesta joulupata.fi.

Takaisin ylös