K-ryhmä mukana Hyvä joulumieli -keräyksessä

K-ryhmä on jälleen mukana tukemassa 19.11.2021 käynnistyvää Hyvä Joulumieli -keräystä. Keräyksen avulla yhä useammalla Suomessa asuvalla lapsiperheellä on mahdollisuus nauttia joulupöydän antimista.

Hyvä Joulumieli -keräys on Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Suomen Punaisen Ristin yhdessä Ylen kanssa toteuttama keräys kotimaan vähävaraisten lapsiperheiden hyväksi. Keräyksen tuotto käytetään ruokalahjakortteihin, joilla vähävaraiset lapsiperheet voivat ostaa ruokaa joulupöytään.

Hyvä Joulumieli -keräys järjestetään jo 25. kerran. Keräys alkaa 19. marraskuuta 2021 ja jatkuu aina jouluaattoon asti. Tavoitteena on tänä vuonna kerätä 2,5 miljoonaa euroa. Keräysvaroilla lahjoitetaan 36 000 kappaletta 70 euron arvoista ruokalahjakorttia talousvaikeuksista kärsiville lapsiperheille.

Hyvä Joulumieli -lahjakortit jaetaan Suomessa asuville lapsiperheille, joilla on vaikea tilanne esimerkiksi työttömyyden, sairauden tai muun kriisitilanteen vuoksi. Lahjakorttia ei voi anoa eikä hakea, vaan se on lahja perheelle. MLL:n ja SPR:n paikallisyhdistykset ja -osastot tekevät yhteistyötä paikallisen sosiaalitoimen, diakoniatyön ja neuvoloiden kanssa perheiden löytämiseksi. 

Keräys järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1997. Vuosien varrella keräyksellä on tuettu jo yli 310 000 perhettä. Lisäksi keräyksen myötä lapsiperheköyhyys on nostettu puheenaiheeksi julkiseen keskusteluun ja päättäjien tietoisuuteen.

Lue lisää Hyvä Joulumieli -keräyksestä

Näin lahjoitat Hyvä Joulumieli -keräykseen

Takaisin ylös