Lasten ja nuorten jalat liikkeelle Jyväskylässä – Liike on lääke-kiertue saapuu Viitaniemen liikuntapuistoon

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 7.6.2024 Liike on lääke -kiertue saapuu Jyväskylään Viitaniemen liikuntapuistoon lauantaina 8.6. klo 9-15. Lasten ja nuorten liikuttamiseen tähtäävän kiertueen puitteissa järjestettävä koko perheen tapahtuma on maksuton. Tapahtuma ja kiertue ovat osa valtakunnallista Liike on lääke -hanketta, jonka tavoitteena on järjestää tänä vuonna lapsille ja nuorille lähes 100 liikuntatapahtumaa.

Liike on lääke -tapahtuma laittaa lasten ja nuorten jalat liikkeelle Jyväskylässä lauantaina 8.6. klo 9-15, paikkana on Viitaniemen liikuntapuisto (Kisakatu 18). Maksuton tapahtuma innostaa ja kannustaa lapsia ja nuoria liikkumaan. Tapahtumassa voi kokeilla erilaisia urheilulajeja hauskojen pelien ja tehtävien kautta. Mukana on muun muassa pöytäjalkapalloa, lätkätutka ja minitennistä. Samaan aikaan liikuntapuistossa on myös K-Kortteliliigan turnauspäivä, jossa osallistujat ovat 5-10-vuotiaita. 19 K-kauppiasta Jyväskylästä ja Muuramesta ovat tukemassa K-Kortteliliigan toimintaa jo kolmatta vuotta.

Tapahtuman järjestämisestä vastaavat K-ryhmä, paikalliset K-kauppiaat ja K-kauppiasliitto yhdessä JJK:n kanssa. Lauantain tapahtumassa ovat mukana K-Citymarket Palokka ja K-Citymarket Seppälä, K-Market Kymppi ja K-Market Torikeskus sekä K-Supermarket Länsiväylä.

”Haluamme olla edistämässä lasten ja nuorten liikunnallista elämäntapaa ja tarjota matalan kynnyksen, täysin ilmaisen, tavan tutustua urheilulajeihin Jyväskylässä.  Liike on lääke-tapahtuma on rento ja mukava tapa viettää aikaa yhdessä, Viitaniemessä tavataan!”, toivottavat K-Citymarket Palokan kauppiaat Reetta ja Henri Puromäki.

Lähes 100 liikuntatapahtumaa tänä vuonna lapsille ja nuorille

Vain kolmasosa lapsista ja nuorista liikkuu riittävästi tutkimusten mukaan*. K-ryhmä ja kauppiaat tarttuvat tähän haasteeseen yhdessä kumppaniensa Suomen Palloliiton, Suomen Koripalloliiton, Suomen Tennisliiton, jääkiekkoseurojen ja JVG:n kanssa Liike on lääke -hankkeella. Tavoitteena on kannustaa lapset ja nuoret liikkeelle lajirajat ylittävällä yhteistyöllä. ​Samalla rakennetaan uudenlaista lähestymistä lasten ja nuorten liikkumiseen niin, että kannustetaan kaikenlaiseen liikkumiseen. ​Tavoitteellisen seuratoiminnan ja kilpaurheilupolun lisäksi liikkuminen voi olla paljon muutakin: pelaamista ja puuhaamista, leikkimistä ja höntsäämistä.

K-kauppiailla on lasten ja nuorten liikkumisen tukeminen DNA:ssa, sillä monet kauppiaat ovat tukeneet paikallisia urheiluseuroja jo vuosia. Nyt kauppiaat tekevät yhteistyötä seurojen kanssa Liike on lääke -kiertueen tapahtumissa, joita järjestetään kesän aikana yli 10 paikkakunnalla ympäri Suomea. Lisäksi kauppiaat ovat olleet mukana järjestämässä toukokuussa Liike on lääke - ja Pirkka Street Basket -koululaistapahtumia, jotka saavat jatkoa elo–syyskuussa. Liike on lääke -hankkeen tavoitteena on järjestää tänä vuonna lapsille ja nuorille yhteensä lähes 100 ilmaistapahtumaa.

K-ryhmä on Suomen Koripalloliiton, Suomen Palloliiton ja Suomen Tennisliiton pääyhteistyökumppani. ​

*Liitu-tutkimus 2022 ja valtakunnalliset fyysisen toimintakyvyn Move!-mittaustulokset 2023. Opetushallitus ja opetus- ja kulttuuriministeriö 2023.​

Lisätietoja: ​

https://www.k-ryhma.fi/liikeonlaake​

K-ryhmän viestintä: viestinta@kesko.fi tai p. 010 53 50200 (arkisin klo 9–16)


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös