K-Market lahjoittaa 10 000 euroa kiusaamisen vastaiseen työhön – summa kerättiin Susijengin kanssa

K-Market-ketju lahjoittaa 10 000 euroa Mannerheimin lastensuojeluliitolle. Kiusaamisen vastaiseen työhön tarkoitettu lahjoitus koottiin kesätempauksella, jossa Suomen koripallomaajoukkue Susijengi jalkautui kauppoihin keräämään jeesaus-pisteitä hyvillä teoilla.

Susijengi jalkautui heinäkuun lopulla kuuteen helsinkiläiseen K-Market-kauppaan auttamaan kauppiaita, kohtaamaan asiakkaita ja tekemään hyviä tekoja. He esimerkiksi auttoivat tavaroiden hyllyttämisessä sekä levittivät hyvää mieltä hymyillä ja tsemppaamisella. Jokaisesta hyvästä teosta sai jeesaus-pisteitä, joiden perusteella määriteltiin lahjoitussumma MLL:n kiusaamisen vastaiseen työhön. Yhteensä pisteitä kerättiin 10 000 euron edestä.

“Olemme todella iloisia siitä, että Susijengi puhuu kanssamme kiusaamista vastaan. MLL tekee tärkeää työtä lasten ja nuorten parissa ja toivomme, että lahjoitus auttaa jatkamaan sitä”, sanoo K-Market-ketjun johtaja Jesper Åberg

”K-Marketin ja Susijengin kesätempaus on hieno esimerkki kiusaamisen ehkäisemisestä myönteisen ilmapiirin rakentamisen kautta. Kiusaaminen jättää vakavat ja usein pitkään kestävät jäljet kiusatun elämään. MLL tukee kiusaamista kokeneita lapsia ja nuoria monin eri tavoin. Tämän lahjoituksen käytämme Selviytyjät-verkkotukiryhmiin, joissa vertaistuen kautta vahvistetaan sitä mitä kiusaaminen on heikentänyt", kertoo MLL:n viestintä- ja varainhankintajohtaja Leena Poutanen

Kiusaamisvapaa vyöhyke tarkoittaa K-Market-kaupoissa sitä, että kauppa tarjoaa lapselle tai nuorelle tarvittaessa turvallisen paikan, jossa on aina välittävä aikuinen. Samalla K-Marketit puhuvat kiusaamisen ehkäisemisestä yhdessä MLL:n kanssa. MLL tarjoaa kauppiaille ja kauppojen henkilökunnalle koulutusta ja neuvoja kiusaamisen ehkäisemiseen. Toimintamalli on käytössä kaikissa lähes 800 K-Market-kaupassa ympäri Suomea. 

Susijengi tuli mukaan kiusaamisvapaalle vyöhykkeelle heinäkuussa. Se haluaa nostaa aihetta esiin ja näyttää omalta osaltaan esimerkkiä siitä, että jokainen voi puuttua kiusaamiseen.  
K-ryhmä ja Suomen Koripalloliitto ovat pitkäaikaisia kumppaneita. Nuorten ja aikuisten koripallomaajoukkueiden yhteistyökumppanuuden lisäksi ne järjestävät yhdessä lapsille, nuorille ja perheille suunnattuja Pirkka Street Basket -kiertueita sekä Pirkka Pikkusudet -koriskouluja ja -riehoja.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös