Lappiin kolme uutta K-Lataus-asemaa sähköautoilijoille – jokaisella asemalla suurteholatauslaite

K-Auton ylläpitämä K-Lataus-verkosto laajenee Lapissa kolmen uuden aseman voimin. Sodankylän K-Supermarket Pohjantähden ja Kemin K-Citymarketin K-Lataus-asemat ovat olleet sähköautoilijoiden käytössä tästä viikosta alkaen. K-Citymarket Keminmaan asema aukeaa hieman myöhemmin syyskuussa.

K-Supermarket Pohjantähden asemalla on yksi 200 kW:n tehoinen suurteholatauslaite ja neljä peruslatauslaitetta. Alkuun suurteholatauslaitteella voi ladata samanaikaisesti kahta autoa, mutta myöhemmin latauspisteiden määrä lisätään neljään. Yhteensä asemalle tulee siis kahdeksan latauspistettä. Uusi asema on Suomen pohjoisin K-Lataus-asema ja Sodankylän toinen suurteholatausasema.

”Kehitämme kauppamme palveluja aina asiakkaidemme toiveiden pohjalta, ja sähköauton latausmahdollisuus on ollut näissä toiveissa pitkään. Siksi on hienoa, että nyt voimme tämän palvelun tarjota. Se hyödyttää vakiasiakkaidemme ohella erityisesti matkailijoita, joista monet ovat toivoneet lisää nopean latauksen mahdollisuuksia tähän nelostien varrelle”, kertoo K-Supermarket Pohjantähden kauppias Mikko Laine.

Tällä viikolla myös avatulla K-Citymarket Kemin asemalla on yksi 100 kW:n tehoinen suurteholatauslaite ja neljä peruslatauslaitetta. Suurteholatauslaitteella voi ladata samanaikaisesti kahta autoa. Hieman myöhemmin avattavalla K-Citymarket Keminmaan asemalla on puolestaan yksi 200 kW:n tehoinen suurteholatauslaite ja kuusi peruslatauslaitetta. Myös Keminmaalla suurteholatauspisteitä on alkuun kaksi, ja myöhemmin neljä. Kaikki kolme uutta asemaa sijaitsevat kauppojen pysäköintialueilla ja ovat autoilijoiden käytössä vuorokauden ympäri.

”Sähköauton latausta, erityisesti nopeaa ja tehokasta sellaista, on viime aikoina toivottu palveluna meiltä käytännössä päivittäin. On hyvä, että tästä eteenpäin voimme suurteholatausta asiakkaillemme tarjota – varsinkin kun tähän mennessä sitä ei ole Kemissä ollut tarjolla lainkaan”, sanoo puolestaan K-Citymarket Kemin kauppias Hannu Rantala.

K-Lataus-verkosto tuplaantuu 2022

K-Auto on rakentanut K-Lataus-verkostoa vuodesta 2018 alkaen, ja tällä hetkellä verkosto kattaa lähes 120 latausasemaa ympäri Suomen. Asemilla on yli 370 peruslatauspistettä ja yli 170 nopeaa latausta tarjoavaa pika- ja suurteholatauspistettä. Kaikki K-Lataus-asemilta ladattava sähkö on 100 % uusiutuvaa, kotimaisella tuulivoimalla tuotettua energiaa.

”Kuluvan vuoden loppuun mennessä K-Lataus-verkosto tulee olemaan noin kaksinkertainen verrattuna vuoden 2021 loppuun. Tänä vuonna olemme keskittyneet lisäämään erityisesti pika- ja suurteholatauksen tarjontaa sinne, missä kysyntää on eniten. Ilokseni toteutamme myös monia asiakastoiveita, kuten nämä syyskuussa avattavat Lapin asemat”, kertoo K-Latauksesta vastaava johtaja Tom von Bonsdorff.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös